Hallå där, David Svensson…

… tränare i Melleruds IF, som idag tar med sig hela truppen och åker till England för att se på fotboll av högsta kvalitet.

Ja, vad är det ni ska se egentligen?
– Imorgon är det West Ham mot Crystal Palace, och sedan på söndag så är det faktiskt lite olika. Någon ska se cupfinalen mellan Chelsea och Tottenham, och ett annat gäng ska på Arsenal-Everton.

Det är lite splittrat inom gruppen alltså?
– Ja, första matchen fick vi hjälp med att boka. Klubben och spelarna har lagt in lite pengar, sedan så har vi fått lite från Sisu också. Därför ska vi observera några grejer under matcherna och skriva en rapport efteråt. Sedan fick ju ”Tobbe” (Tobias Coster) pris som årets eldsjäl också, och de pengarna skänkte han till den här resan. Det blir lite sammansvetsning och nöje.

Har ni planerat det här länge?
– Nej. Vi började väl litegrann efter serien att prata om att göra en belöningsresa eftersom det gick så bra det året, men sedan har det dragit ut på tiden och blev väl senare än tänkt. Det är inte riktigt idealiskt nu när vi är uppe i en hård träningsperiod, men det kan kanske vara bra för gruppen att göra något annat också när man är mitt uppe i allt.

Blir det bara fotboll under resan?
– Det som vi har planerat i alla fall, sedan går vi väl kanske ut och äter tillsammans. Det får inte bli för mycket festande, haha. Jag skojade och sa att jag får ta min första fylla på 45 år, men nej då… Jag kan lova att vi ska ha kul i alla fall!

Ni har kommit en bit in på försäsongen nu. Har du fått de svar du har velat från gruppen?

– Vi har fått svar på att vi är bra med fysiskt, och första matchen mot Uddevalla tycker jag att vi var väldigt bra, nästan över förväntan. Rent fysiskt var vi jättestarka i andra halvlek och borde kanske ha vunnit matchen. När vi mötte Herrestad i lördags var jag och Markus (Svensson) i Branäs, men jag hörde att vi var lite loja. Vi kanske trodde att vi skulle vinna, men Herrestad är ett bra lag och av det jag hörde i efterhand så borde de nog ha vunnit. Det var väl tur också att vi fick komma ner på jorden lite.

Jag antar att er silly season i princip är över. Är du nöjd med vad ni fick in till slut?

– Vi fick ju in såna som vi hade hoppats på, men blev av med dem som vi inte hade hoppats på. Robin (Svensson) gick till Åmål och ”Fredde” (Fredrik Larsson) till FCT, vilket var mer naturligt eftersom han ville uppåt. Det är jättekul att han tog den chansen. Robin känns tuffare; han är 25 år och den äldste spelaren egentligen. Oskar (Andersson) försvann till Brålanda, och det gjorde också att det tunnade av litegrann.

– De vi fick in, som Albin (Broberg), Anders (Holmström) och Karl (Wennerström), är talangmässigt jätteduktiga, men ganska oprövade i seniorsammanhang. Så vi vet väl inte riktigt var vi står just nu.

(Bild: Tobias Coster)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*