Elva lokala lag kvar i Västgöta-DM


Jesper Thorsell och hans Skoftebyn får möta Göta i DM:s 32-delsfinal. (Bild: Sebastian LaMotte)

DM-fotbollens agnar har sållats från vetet.
…Men fortfarande återstår elva herr- och damlag när turneringen går in i slutspelsfasen.

I herrarnas upplaga återstår totalt 32 klubbar, och här gör flera av våra tyngre representanter – som Vänersborgs FK, FC Trollhättan, Vänersborgs IF och Skoftebyn – entré. De tre sistnämnda befinner sig dessutom på samma slutspelshalva, till skillnad från VFK.

Istället kan man stöta på lokalt motstånd i form av IFK Trollhättan, Edet och Trollhättans BoIS i en senare fas av turneringen. Den enda helt lokala sammandrabbningen i 32-delsfinalen är mötet mellan Göta och Skoftebyn.

På damsidan återstår tre lag, och samtliga fick tuffa lottningar. För Trollhättans BoIS och Wargön väntar division 2-motstånd i form av Bergdalen respektive Råda, medan Wargön ställs mot division 1-laget Holmalund.

VÄSTGÖTA-DM, 32-DELSFINAL (HERRAR)
Rydboholm-Edet
IFK Trollhättan-Edsvära-Norra Vånga
Tråvad-Larv-Vänersborgs FK
Trollhättans BoIS-Elmer-Fåglum
Ulvåker-FC Trollhättan
Skultorp-Vänersborgs IF
GötaSkoftebyn

16-DELSFINAL (DAMER)
Trollhättans BoIS-Bergdalen
Wargön-Holmalund
Vänersborgs FK-Råda


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*