Tahini ger sig in på ny bana

Ibrahim Tahini har i första hand gjort sig känd som fotbollsspelare.
Men vid sidan av planen har han också börjat arbeta som scout och agent.
– Kanske kan det vara något att satsa på efter karriären, säger han.

I början av veckan presenterades Emmanuel Adebayo som division 2-klubben Gauthiods senaste nyförvärv. I kulisserna fanns också Ibrahim Tahini, som firade att hans första spelaraffär var ett faktum.

Sedan en tid tillbaka sysselsätter sig nämligen Tahini som scout och ”halvagent”, som han själv kallar det.
– Jag har gjort det i två år, men jag håller en låg profil eftersom det är en svår bransch. Nu behöver man inte licens längre, och jag har varit i kontakt med många spelare som jag vill representera i Nigeria och Sierra Leone, men också i Sverige, berättar 27-åringen som tidigare spelat för Mellerud och Vänersborgs IF.

I Ibrahim Tahinis spelarstall ryms numera också Mladen Bucanin, som i vintras gick från IFK Åmål till Oddevold. Fokus ligger dock som sagt på den afrikanska kontinenten.
– Jag har kontakt med en del klubbar i Sierra Leone och känner redan till sju spelare där som kan bli toppspelare här. I första hand handlar det om juniorer mellan 16 och 18 år.

Skulle de här spelarna kunna bidra med mycket i svenska klubbar?

– Ja, jag tror det. Det finns många talanger där och om man ger dem möjligheterna att utvecklas så kommer de bli riktigt bra. Du vet, ta Banguras (Mohamed och Teteh) från Sierra Leone som gavs chansen och tog den, och nu är de riktigt stora, menar Tahini som drömmer om en karriär som agent:

– Jag älskar sport och fotboll, och kanske kan det här vara något att satsa på efter karriären. Man får försöka och om man misslyckas så är det inte så allvarligt. Det kan ju bara gå på två sätt: bra eller dåligt.

Du var med och tog Adebayo till Gauthiod, som är en seriekonkurrent till Stenungsund som du själv spelar för. Är det så smart egentligen?
– Haha, jag vet, men man måste tänka på spelaren också, inte bara sig själv. Om spelaren är glad, då kör vi. Dessutom tror jag att Gauthiod blir ett topplag i division 2, de kan nog vinna serien. Särskilt med Adebayo i laget, konstaterar Tahini.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*