Ahlcrona missar Skoftebyns seriepremiär


Jesper Ahlcrona, till vänster, riskerar att bli borta i upp till tre månader på grund av ett brutet båtben. Skadan uppkom i Skoftebyns match mot Vänersborgs FK i lördags. (Bild: Joachim Nywall)

Han hade precis tagit en ordinarie plats i Skoftebyn.
Men nu väntar en längre vila för Jesper Ahlcrona.
17-åringen har nämligen brutit båtbenet.

Det var i en närkamp i lördagsmötet med Vänersborgs FK (2-2) som den centrale mittfältaren föll och tog emot sig med handen.
– Jag kommer faktiskt inte ihåg situationen, mer än att jag fick ont någon minut efteråt. Sedan fokuserade jag ju på matchen. När slutsignalen gick så kände jag att det värkte i handen, men jag ville inte tro att det var någonting, säger Jesper Ahlcrona.

Först på söndagskvällen besökte han Näl och genomgick en röntgen. Det visade sig vara ett brott på båtbenet i vänster hand.
– Ja, värsta möjliga, säger 17-åringen och suckar.

I vanliga fall kräver det gips i åtta till tolv veckor, men Ahlcrona och Skoftebyn hoppas kunna hitta någon lösning som minskar den tiden.
– Förhoppningen är att jag inte ska vara borta i tre månader, det är ju en jättelång tid för en handskada. Den senaste tiden har det gått riktigt bra för mig också så det är väldigt tråkigt att det här hände.

Jesper Ahlcrona, som kom ifrån Trollhättans BoIS i vintras, lär kunna träna under de kommande veckorna, men seriepremiären – mot Västra Frölunda den 18 april – blir svår att hinna tillbaka till.
– Vi ska röntga handen igen om lite mindre än två veckor, och sedan får vi se vad de säger. Vi ska kolla om det finns skydd eller andra lösningar, men man ska väl inte ha för stora förhoppningar, konstaterar han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*