Håfreström vill utmana om serieseger

Är Håfreström den stora förhandsfavoriten i division 5?
Inte omöjligt, nu när Flamur Mollapolci har anslutit.
– Det är ett riktigt bra nyförvärv, säger assisterande tränaren Malte Öder.

Det har blivit ett par olika klubbadresser för Flamur Mollapolci (bilden) under det senaste året. Förra vintern bytte han Åsebro mot Mellerud, innan det plötsligt bar av till IFK Åmål. Och nu är det alltså dags att skifta färg igen.

Att den 21-årige mittfältaren skulle skriva på för Håfreström var dock inte en särskilt välbevarad hemlighet, med tanke på att han har tränat och spelat futsalturneringar med laget sedan i höstas.
– Det var väl IFK Åmål som inte var så jättenoga med att släppa honom, men nu är det löst. Och det är ju ett riktigt bra nyförvärv, som spelade i division 2 ifjol, konstaterar Malte Öder.

Hur skulle du beskriva Flamur Mollapolci som fotbollsspelare?
– Det är ju en stabil mittfältare, som egentligen är bra på allt. Han är teknisk, snabb och även en bra avslutare.

Från Åsebro har Håfreström också hämtat in Johannes Norén, som även har ett förflutet i Mellerud. Mittfältaren har dock varit mindre aktiv på senare år.
– Men det är en bollteknisk kille, och han var med här i en träningsmatch och gjorde det riktigt, riktigt bra, menar Malte Öder.

Ytterligare en spelare, som Öder inte vill namnge, kan komma att värvas från just Åsebro. Personen ifråga har dessutom ett förflutet i Håfreström.
– Jag har lagt in honom i Fogis tre gånger nu, men Åsebro har fortfarande inte bekräftat övergången.

Ett annat nyförvärv som inte presenterats på Fotbollsbloggen är Ferat Fejzulovic, brodern till Mellerudsprofilen Florijan.
– Han har hoppat in i några träningsmatcher, och kan han bara bli hälften så bra som Florijan så räcker det långt…

Med alla dessa nyförvärv – hur är känslan i Håfreström inför den kommande säsongen i division 5?

– Känslan är givetvis att vi ska vara med i toppen, det tror jag definitivt. Sedan så vet jag inte så mycket om de andra lagen. Frändefors ska vara bra, och Gustavsfors tror jag kan bli en överraskning. Åmåls och Melleruds andralag blir säkert också farliga. Men vi ska vara med däruppe, helt klart, säger Malte Öder.

(Bild: Håfreströms IF)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*