Hallå där, Andreas Wiklund…

… den gamle FCT- och Åsebrospelaren som nu är klar för spel i Vänersborgs IF:s C-lag. Det måste väl uppmärksammas?
– Det vet jag inte om det behövs, men okej då, haha.

Hur mycket har du hållit igång de senaste åren?
– Inte jättemycket kan jag säga, man ska nog inte ha för stora förväntningar under de första träningarna. Ge det några veckor så ska jag nog vara hyfsat på banan i varje fall. Jag har ju kört med kompisgänget i korpen och vunnit där tre år i rad.

Och nu har du tröttnat på att vinna där, eller?

– Ja, man behöver ju nya utmaningar, haha.

Känner du många spelare i VIF C?
– Det gör jag allt, ett tiotal i varje fall, och resten vet man ju hyfsat vilka det är. Så det ska bli roligt.

Vad har du fått för intryck under träningarna hittills?

– Jag har faktiskt inte gjort någon träning. Jag var och kollade på den första och det såg väl lite stelt ut tycker jag, haha. Men man ser allt att det är många som kan spela fotboll så det ska nog lösa sig.

Vad kan du själv bidra med då?

– Vi får väl se lite. Nej, jag vet faktiskt inte, jag har inte riktigt tänkt på det. Men jag brukar ju göra några mål kanske. Jag vet inte var han (Alexander Mayborn, demontränaren) sätter mig på planen men jag ska försöka att göra så gott jag kan.

Spelar du redan i kvällens premiär mot Frändefors U (som ryktas ställa upp med det bästa de har)?

– Nej, jag är inte uttagen…

Det är så tufft om platserna?

– Ja, det är väldigt tuff konkurrens alltså. Men jag kämpar på och får göra mina första träningar och visa att jag kanske kan vara med och ta en bänkplats.

Vad tror du annars om VIF:s chanser?

– Den stora fienden är konditionen, där kan det brista. Men flygande byten lär såklart hjälpa till.

(Bild: Bengt Nilsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*