Veckans elva #3

Fotbollshelgen är förbi och det innebär att Veckans elva ska koras. Återigen var det ett megasvårt jobb, med tanke på hur många framstående spelare det finns därute. Jag hade, till exempel, gärna gett Martin Erlandsson (Edet), Linda Almroth (Trollhättans FK/Halvorstorp) och Sandra Pettersson (Åsebro Brålanda KIF) varsin plats, men tyvärr var konkurrensen mördande.

Dominansen denna vecka står istället FC Trollhättan, Skoftebyn och Vänersborgs FK för. Och ja, den där Robert Bagger gick inte att hålla utanför laget denna vecka heller.

Målvakt: Fredric Johansson, Melleruds IF (1).
Motivering: Han är nästan alltid fenomenalt bra, ”Slägga”. Så var också fallet i helgens match mot Vallen, som slutade 0-0. Mellerudskeepern räddade där en poäng åt sitt lag.

Mittback: Lisa Bussqvist, Vänersborgs FK (1).
Motivering: VFK:s historiska division 2-debut resulterade i en bortaseger mot tippade topplaget Arentorp Helås. Det fanns flera skäl till det, men Lisa Bussqvist var det främsta. Eller ja, ”planens stora gigant och härförare”, som man kallade henne på hemsidan.

Mittback: Isaac Gadaan, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Det brukar vara svårt att få godkänt betyg när ens lag släpper in fyra mål, men tydligen var Gadaan – som jag själv hajpade inför säsongen – bäst på plan mot Falköping. Han gjorde dessutom ett mål, på nick såklart, och det ska inte heller förringas.

Mittback: Lukas Wikman, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Wikman stod för en ytterst stabil insats mot Älvsborg och kämpade konstant på sin kant, med många fina inlägg som följd. Yttern fortsätter att visa att han är ett väldigt stort namn inför framtiden.

Högermittfältare: Carl Lext, FC Trollhättan (1).
Motivering: Han var möjligtvis kortast på planen, men det vetetusan om Lext ändå inte slog alla andra i spänst. Tonårstalangen sökte sig dessutom hela tiden till rätt ytor, gjorde två mål och hade bud på ännu fler.

Central mittfältare: Paul Khajo, Skoftebyns IF (1).
Motivering: När Khajo vaknar på rätt sida så är han ett bollskickligt monster, som är omöjlig att stoppa. Så var det mot Älvsborg i helgen, och förutom att göra ett mål så var mittfältaren också mycket, mycket bra.

Central mittfältare: Amanda Sjöö, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Visst, Maja Larsson stod för det defensiva slit som tillät Amanda Sjöö att fokusera på offensiven, men det är ändå den senare som får platsen i Veckans elva. Gör man tre mål när ens lag vinner med 3-2 i seriepremiären så vore allt annat märkligt, tycker jag.

Vänstermittfältare: Mikael Persson, Hjärtums IS (1).
Motivering: Hjärtum har fått en makalöst fin start på säsongen och när Upphärad besegrades i helgen så var det återigen Mikael Perssons samarbete med Marcus Algevi som låg till grund för de tre poängen. Persson bokfördes själv för ett mål och en assist.

Högeranfallare: Robert Bagger, FC Trollhättan (3).
Motivering: Det är ju alltid kul med omväxling, men för tredje veckan får Bagger en plats i Veckans elva. Det är nämligen omöjligt att hålla honom utanför. Bagger gjorde två urläckra mål mot Karlslund och hade hela tiden show på sin kant. Han har på alla sätt fått en kanonstart i FCT-tröjan.

Central anfallare: Julia Jonasson, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: BoIS fick en smakstart på årets säsong och inte helt oväntat var det fjolårets genombrottstjej, Julia Jonasson, som visade vägen. Jonasson stod nämligen för tre mål i 4-2-segern mot JK10 och var helt enkelt väldigt bra.

Vänsteranfallare: Iba Ramic, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Ramic slog gång på gång sin motståndare i VFK:s 2-2-match mot Nordvärmland och blev dessutom klubbens historiska första målskytt i division 2-sammanhang. Då ska han naturligtvis också tas ut i det här sällskapet.

Tränare: Patrik Forsberg, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Forsberg ledde sitt VFK till seger i premiären och visade direkt att laget blir att räkna med under den kommande division 2-säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*