Onsdagslistan: Bästa fotbollstwittrarna

Sedan Fotbollsbloggens födelse har de lokala klubbarnas aktivitet på sociala medier exploderat. Det har således underlättat möjligheten att följa sitt favoritlag, och ta del av de allra senaste nyheterna.

Även bland spelarna är Twitter numera ett populärt verktyg, och givetvis är vissa bättre än andra i termer av frekvens, humor och analys.

Här nedan finner ni mina egna favoriter:


Områdets bästa fotbollstwittrare heter Linnea Johansson och spelar till vardags i Åsebro Brålanda KIF. (Bild: Privat)

1. LINNEA JOHANSSON (@linnneacatrin)
Det är få lokala spelare som bjuder på så många skratt och en så påtaglig igenkänningsfaktor som Linnea Johansson. Hon har en härlig humor, bjuder gärna på sig själv och kommer med många intressanta vardagsbetraktelser. Sa jag att hon var rolig också? Jo, men det tål att påpekas igen. Åsebro Brålanda KIF-spelaren förtjänar definitivt fler följare än de 88 hon har just nu.

  

2. ALEXANDER KARLSTRÖM (@karlstruum)
Han är inte alltid snäll, men väldigt ärlig. Det har gjort Alexander Karlström till en omtyckt profil här i Tvåstad med omnejd, även om han kanske inte är lika populär i alla läger (eller vad säger ni, Göta?). Nåväl, Karlström bjuder på en salig blandning av humor, ironi och sågningar av sig själv samt andra. Det är inte konstant rumsrent eller tillrättalagt, men nästan alltid underhållande.

       

3. REBECKA MÖLLER (@reebeckham)
Hon gjorde förhållandevis sen entré på Twitterscenen, men jag tackar gudarna för att Rebecka Möller hittade hit. Liksom sin andra hälft, Alexander Mayborn, har hon ett välsmort munläder och en underfundig humor som jag gillar skarpt. Hon driver med allt och alla – särskilt stackars Mayborn – och är helt enkelt en stor källa till skratt här hemma i tv-soffan.

      

4. TOM PETTERSSON (@TomPettersson)
Är han lokal eller inte? Jo, men det är klart att han är. Tom Pettersson må visserligen representera IFK Göteborg, men han har TFK och FCT nedärvt i sitt dna. Och han är också en såväl flitig som karismatisk twittrare, som aldrig är så tillrättalagd som sina allsvenska kollegor. Det är ärligt, rakt och roligt. Och det tror jag har bidragit till att göra Tom till en så omtyckt profil som han är idag.

    

5. TOBIAS COSTER (@TCoster)

Nja, det är väl inte humor som är Costers största egenskap som twittrare, men däremot är han en nödvändighet för att vi här i de södra delarna av TTELA-land ska kunna hänga med kring händelseutvecklingen på Dal. Han tycks befinna sig i fotbollssammanhang mest hela tiden, och har gjort ett enastående jobb med att sätta Melleruds IF på sociala medier-kartan. Fortsätt så, Coster!

    

Senaste onsdagslistorna:
22/4: Årets hetaste matcher
15/4: Årets genombrott (dam)
8/4: Årets genombrott (herr)
1/4: Bästa värvningarna (dam)
25/3: Bästa värvningarna (herr)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*