VFK-profil återupptar spelarkarriär i Wargön


Gzim Sylaj, här i Vänersborgs FK:s dräkt, har valt att ta upp spelarkarriären igen. Nästa klubbadress är Wargöns IK. (Bild: Lukas Schmidt)

Spelarkarriären lades åt sidan till förmån för tränarskapet.
Men nu är Gzim Sylaj tillbaka på planen.
– Och jag tänker försöka konkurrera om en startplats, säger Wargöns senaste nyförvärv.

Gzim Sylaj har på senare år gjort sig känd som Raimo Käkeläs högra hand i Vänersborgs FK, som han var med om att föra från division 5 till 2. Inför denna säsong tog han och radarpartnern Suad Hasani dock över klubbens juniorlag istället, och det frigjorde samtidigt en del tid.

Den tänker han lägga på Wargöns IK, i rollen som spelare.
– Jag blev sugen i början av våren och för Wargön är det okej att jag kör någon gång i veckan och är med när det behövs. Jag spelar gärna alla matcher, men jag är också medveten om att det kommer att krocka. Jag ska vara så mycket som möjligt, säger Sylaj.

Hans egen spelarkarriär inleddes i Vänersnäs, som sedermera blev Vänersborgs FK. Det var också där han lade skorna på hyllan – främst orsakat av en korsbandsskada – efter division 4-säsongen 2012. Dessförinnan hade Gzim Sylaj även representerat IFK Trollhättan, Vänersborgs IF samt Bosna.
– Dagsformen? Haha, jag vet inte om man ens kan kalla det form. Spelet har man i sig men flåset behöver tränas upp. Det lär ta några veckor innan jag kan vara med i någon match, resonerar 30-åringen.

Men målsättningen är att konkurrera om en startplats?

– Ja, absolut, det är ju därför jag har bestämt mig för att köra. Jag vill gärna ha den här tävlingsinstinkten och en målsättning, och Wargön har ju sagt att de vill vara med i toppen av sexan. Så absolut, jag kommer försöka att konkurrera om en plats.

Vad gäller sin egen position så är Gzim Sylaj en riktig kameleont. Han började egentligen som mittfältare, men valde därefter att skola om sig.
– Jag blev trött på de där långa bollarna när jag spelade mittfältare, så jag sa till tränaren att jag ville spela vänsterback istället för att kunna hämta boll direkt från målvakten istället. Det fungerade bra och där fick jag fortsätta, säger Sylaj som ändå inte är främmande för att spela centralt på mittfältet.

***
Även i division 5-laget Frändefors har det hänt saker på sistone. Hans Jansson och Javier Tovar Olcese har valt att tacka för sig, medan Linus Walter (Åsebro), Jesper Wennerdahl (Brålanda) samt Oscar Hansson (Vänersborgs FK) anslutit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*