Veckans elva #7

Ibland är det synd att en startelva bara innehåller ett begränsat antal spelare. Det finns nämligen många därute som förtjänar att premieras för sina insatser, och att behöva sålla fram så få är helvetiskt svårt.

Givetvis var både Marcus Bergström och Anton Westman i Trollhättans BoIS aktuella, precis som Götas Malin Emanuelsson och Johan Lilja, Åsebro Brålanda KIF:s Helena Norrman, Frändefors Linus Walter samt ett knippe spelare i Halvorstorp. Med flera.

Anyway, här är Veckans elva inom vår lokala fotboll:

Målvakt: Jessica Johansson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Förra veckan var det Sandra Jansson som vaktade målet, nu är det VIF-kollegan Jessica Johanssons tur. 23-åringen agerade nämligen levande vägg i fredagens derbymatch mot Trollhättans BoIS och stod för den ena makalösa paraden efter den andra. Det innebar tre poäng och fortsatt serieledning.

Mittback: Jesper Thorsell, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Thorsell skadade sig strax före seriepremiären och har därefter kämpat för att komma tillbaka till den form som fick honom att utses till Årets spelare i Skoftebyn ifjol. Mot Vänersborgs IF visade han dock de takterna på nytt, och var egentligen prickfri både bakåt och framåt.

Mittback: Joakim Berg, Göta BK (1).
Motivering: Götas defensiv har varit anmärkningsvärt solid på sistone, och det har blivit tre baklängesnollor på raken. Vems förtjänst det är? Tja, givetvis är fotboll en lagsport, men Joakim Berg har sannerligen stått för flera betydande insatser på sistone. Och gjorde så också mot IFK Trollhättan på söndagen.

Mittback: Filip Kalmertun, Trollhättans FK (1).
Motivering: Till lördagens match mot serieledande Falköpings FK fick ”Dole” – som han kallas – byta från höger- till vänsterkanten. Om det såg ovant ut? Nej, tvärtom. Kalmertun var lugnet själv och stoppade nästan alla spelare som kom i hans väg, dessutom med tillåtna medel. Imponerande, minst sagt.

Högermittfältare: Anton Lundqvist, FC Trollhättan (1).
Motivering: En del visste kanske inte vem Lundqvist var före söndagens FCT-match, men ni som befann er på Edsborg har nu fått en föraning om 20-åringens kvalitéer. Mot Grebbestad hoppade han in och var inte bara en pigg injektion, utan låg också bakom FCT:s båda mål.

Central mittfältare: Erika Karlsson, Wargöns IK (1).
Motivering: Att Erika Karlsson skulle hålla hög klass även i division 2 rådde det ingen tvekan om, men det tog ändå ett par matcher för hennes Wargön att växa in i kostymen. I helgen kom så äntligen första segern, och visst hade Karlsson en fot med i det. Två mål talar sitt tydliga språk.

Central mittfältare: Martin Erlandsson, Edet FK (2).
Motivering: Från nära håll fick jag uppleva hur det är att möta Martin Erlandsson. Det var – ärligt talat – inte kul alls. Edets trotjänare sprang flera mil, tacklade, spelade fram och gjorde dessutom ett mål. Bättre kan man knappt vara på den här nivån.

Vänstermittfältare: Kenan Mehovic, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Förra veckan konkurrerade Mehovic med Moe Abdu om den här platsen, och drog då det längsta strået. Nu upprepar sig den historien. Mehovic måste nämligen bara få en plats efter att ha legat bakom tre av VFK:s fyra mål mot Stenungsund. Sakta men säkert närmar han sig storformen.

Högeranfallare: Tilda Magnusson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Hon gjorde kanske inte lika många mål som lagkamraten Matilda Johansson, men Tilda Magnusson var minst lika bra. Med sina uppoffrande löpningar skapade hon luckor åt sina LNIK-kollegor, och det var kanske karman som gjorde att Magnusson också fick göra ett mål själv till slut.

Central anfallare: Linda Almroth, Trollhättans FK (1).
Motivering: För att man ska komma med i Veckans elva som spelare i damernas division 4 eller herrarnas division 6 krävs extraordinära insatser. Så hård är nämligen konkurrensen. Och Almroths fyra mål mot Hudene var verkligen en prestation av den sorten. Här har vi en spelare som kanske, kanske kan guida TFK till uppflyttning i år.

Vänsteranfallare: Alexander Skogsberg, Brålanda IF (1).
Motivering: Alexander Skogsberg är 15 år gammal. Det är lite svårt att tro efter talangens lysande insats mot Skärhamn i helgen, då han stod för två mål och extremt moget spel. Talangfabriken Brålanda IF verkar ha gjort det igen!

Tränare: Anki Gustafsson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Fyra matcher in i säsongen vet Anki Gustafsson inte hur det är att förlora ännu. Ja, inte att kryssa heller för den delen. Hennes VIF har nämligen vunnit varenda match, och att besegra ett favorittippat Trollhättans BoIS här senast imponerar sannerligen. Anki och hennes VIF verkar ha något stort på gång!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*