Evelina Löfström återvänder till LNIK

Evelina Löfström lämnade i vintras Lödöse Nygård för Åsa IF. Nu är dock den målfarliga anfallaren tillbaka i sin gamla klubb. (Bild: Privat)

Lödöse Nygård jagar toppen i division 2.
Och till sin hjälp får man nu Evelina Löfström.
– Allt har gått väldigt fort, konstaterar tränaren Torben Christiansen.


Evelina Löfström
var fjolårets skyttedrottning i Lödöse Nygård och hela serien som sådan. Hennes framfart följdes också av division 1-laget Åsa IF, som lyckades övertyga anfallaren att skriva på.

Efter sex omgångar fick dock tränarparet Heidi Roslund och Bodilh Westermark sparken, varpå även Löfström valde att lämna Kungsbackaklubben.
– Det skulle ha blivit för krångligt att ta sig dit genom kollektivtrafiken när jag inte kunde åka med tränarna. Åsa försökte ordna fram en lösning, men det var inte riktigt lika flexibelt som tidigare och därför kände jag att det inte var hållbart, säger Evelina Löfström.

Nyförvärvet presenterades på måndagens träning, och mottagandet var nästan överväldigande:
– Alla ställde sig upp och applåderade. Det är klart att det är positivt, alla vet ju vad hon kan, säger Torben Christiansen.

Evelina Löfström har tränat sporadiskt med LNIK ända sedan klubbytet, och blir naturligtvis ett starkt nyförvärv. Totalt har 23-åringen gjort två mål i division 1 i år.
– Nu har vi vaknat till liv ändå, men det är klart att vi inte tackar nej till tjugo mål, som hon gjorde förra året. Nu gäller det bara att vi trampar på och inte tappar farten, säger Christiansen.

Evelina Löfström kan förmodligen göra första matchen för sin nygamla klubb redan på torsdag, när Borås GIF kommer till Alevi.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*