Kecevic lämnar Vänersborgs FK


Målvakten Emil Kecevic säger tack och hej till Vänersborgs FK. Vart 27-åringen nu tar vägen är oklart. (Bild: TTELA)

I april återvände Emil Kecevic till Vänersborgs FK.
…Nu lämnar målvakten samma klubb.…
– Det är administrativt klantigt av oss, men egentligen ingen stor sak, säger Johan Möller i herrsektionen.

Det är bara sex veckor sedan Emil Kecevic landade i Sverige efter en långresa på andra sidan jordklotet. Direkt anslöt han till VFK:s träningsläger i holländska Delden och tog upp målvaktskampen med Jonathan Erlandsson och Arvid Sterner.

Men något skriftligt kontrakt undertecknades aldrig, och Kecevic har därmed inte varit registrerad för spel i division 2.
– Min deal med honom var att han skulle göra sin försäsong under våren och vara uttalad tredjemålvakt, och sedan börja konkurrera på lika villkor till hösten. Det kostar ändå en tusenlapp att registrera och tar bara en vecka för det att gå igenom, resonerar Johan Möller, och tillägger:
– Vi har inte kommunicerat det eftersom vi inte tänkte att det skulle behövas.

Emil Kecevic, som avböjt att kommentera, verkar dock inte ha uppskattat upplägget, utan väljer nu i stället att bryta med klubben.
– Det är administrativt klantigt av oss, men egentligen ingen stor sak. Det finns inget i våra handlingar som inte tyder på att vi inte har satsat på honom, och vi vill gärna återupprätta förtroendet med Emil, säger Möller som betonar att klubben finansierat såväl ett träningsläger som diverse materiel i 27-åringens fall.

Huruvida Emil Kecevic är fri att gå till valfri klubb råder det därmed delade meningar om.
– I ren juridisk mening så har vi gjort allt som vi kommit överens om, och så länge han har hämtat ut materiel så är ett muntligt avtal lika bindande som ett skriftligt, påpekar Johan Möller.

Kecevic är för övrigt den andre spelaren – efter Pajtim Beka – som lämnar VFK mitt under säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*