Röös går tillbaka till Trollhättans IF

Johan Röös, till höger på bilden, lämnar Trollhättans FK för Trollhättans IF i division 6. (Bild: Kjell Korshavn)

Ifjol bytte Johan Röös från Trollhättans IF till Trollhättans FK.
Nu gör mittfältaren den omvända resan.
– Jag har alltid längtat tillbaka, säger han.

Direkt under sin första säsong på Stavrelunds IP fick Johan Röös vara med om att säkra avancemanget till division 4. Totalt medverkade han i 19 matcher, allra oftast som central mittfältare.

På grund av jobb och en lägenhetsrenovering har dock träningstillfällena blivit färre i år, liksom antalet framträdanden. Det var också av den anledningen som TIF-tränaren Ulf Schött nyligen hörde av sig till Röös.
– Han frågade om jag ville bli utlånad, och det var väl kul så sett, jag har ju ändå alltid längtat tillbaka. Samtidigt känns det tråkigt att lämna ett bra lag och bra gäng framförallt, säger 25-åringen.

Någon utlåning blev det dock inte, men väl en övergång till division 6-föreningen.
– Jag har många nära vänner där och hela släkten är ju ”Tiffare” egentligen. Samtidigt är jag tacksam för det jag fick vara med om i TFK, och om jag får mer tid över och vill satsa så är det den klubben som ligger närmast tillhands.

Du har följt TIF ända sedan du lämnade laget. Vad säger du om deras framfart i år?
– Att vi för en gångs skull har börjat vinna matcher. När jag har varit där innan så har vi alltid spelat bra men ändå förlorat jämna matcher. Nu börjar vi få den där vinnarmentaliteten, men framförallt verkar det vara en bra grupp och ett kul gäng, svarar Johan Röös.

Har du målsättningen att ta en plats i startelvan direkt?
– Nja, det är klart att man alltid vill spela, men först får vi se hur mycket man kommer kunna vara med. TIF har ju en bred trupp redan, och det är det som är så kul – att kunna vara med och bredda den ännu mer.

Samtidigt kan Trollhättans FK tillkännage ett nyförvärv. Amel Osmanspahic, som tidigare representerat IFK Trollhättan, är nämligen klar för klubben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*