Veckans elva #8

Tyvärr har de senaste dagarna varit mindre bra för våra lokala damlag, och det märks i Veckans elva där endast fyra damer är uttagna. Men det är inte vilka spelare som helst heller, ska tilläggas.

Ni hittar dem här nedan:

Målvakt: Robin Johansson, Trollhättans FK (1).
Motivering: För att ta poäng borta mot IFK Mariestad krävs en bra laginsats, men också en målvakt av högsta klass. Det har TFK i Robin Johansson. 24-åringen plockade med enkelhet alla bollar i luften och stod dessutom för flera sylvassa parader.

Mittback: Pontus Johansson, FC Trollhättan (1).
Motivering: Johansson har haft problem med lite småskador under säsongen, vilket är synd med tanke på hur positivt han inledde densamma. Nu verkar dock vänsterbacken vara tillbaka, och han var – inte minst genom sina två målgivande passningar – en stor anledning till FCT:s viktiga seger mot Gauthiod i helgen.

Mittback: Edina Osmanovic, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Osmanovic är bara 15 år, men en talang av rang. I början av veckan var det hon som visade vägen när VFK återigen hittade in på segerspåret genom att övertrumfa Skara. Där kan division 2-klubben ha hittat en riktig guldklimp!

Mittback: Isa Mossberg, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Mot Sjömarken fick Mossberg spela såväl höger- som vänsterback, och resultatet var detsamma: kanterna stängdes. 18-åringen är snabb, bolltrygg och verkar ha hittat toppformen precis lagom till de viktiga matcher som stundar för Skoftebyn.

Högermittfältare: Eric Linde, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Eric Linde har presterat på en hög och jämn nivå under den här säsongen, och är en starkt bidragande orsak till att LNIK befinner sig i toppen av Trollhättesexan. Mot Sjuntorp jobbade han inte bara hårt, utan gjorde också två mål – varav det ena var en skruvad hörna som gick rakt in i nät!

Central mittfältare: Markus Svensson, Melleruds IF (1).
Motivering: Han är 43 år ung och fick ta på sig en, för honom, ovan roll. Men Markus Svenssons rutin och underbara karaktär innebar ändå att det blev succé som defensiv innermittfältare mot Skoftebyn. Kanske är det denne veteran som ska ta Mellerud upp över nedflyttningsstrecket framöver?

Central mittfältare: Miljan Nacic, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Det finns väldigt mycket talang i Miljan Nacic, och han verkar ha börjat få ut den på sistone. Bäst passar han i en central position, med bollen vid fötterna och blicken fäst framåt. Som mot Tidaholm, där Nacic förmodligen var bäst av samtliga spelare.

Vänstermittfältare: Mido, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Det dröjde ett tag innan Mido började visa sina kvalitéer, men nu kan vi konstatera att han är ett enormt starkt nyförvärv för Skoftebyn. Yttern spelade fram till 1-0-målet mot Mellerud och var allmänt svårfångad. Precis som vanligt.

Högeranfallare: Linnéa Olsén, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Kanske har det släppt nu för Olsén, som är en av de allra mest sevärda spelarna på damsidan i området. I en lite mer offensiv roll än tidigare blev det nämligen tre fullträffar mot Kållandsö, samt en målgivande framspelning. Inget dåligt facit!

Central anfallare: Johan Lilja, Göta BK (1).
Motivering: Lilja har haft en stegrande form under vårsäsongen och förtjänade kanske en plats i laget redan förra veckan. Den kommer nu istället, efter en kanoninsats i derbyt mot Edet. Lilja var ett ständigt hot i anfallsväg, gjorde ett mål – och var en riktig ”galactico” i ”Real Göta”.

Vänsteranfallare: Tilda Magnusson Tell, Lödöse Nygård IK (2).
Motivering: Jag såg själv LNIK:s match mot Borås GIF och tyckte att Magnusson Tell gjorde det mesta rätt, förutom mål då. Hon tog smarta löpvägar och var skicklig med bollen, men kanske lite för osjälvisk emellanåt. Försvinner den sistnämnda egenskapen så kan Tilda Magnusson Tell bli hur bra som helst.

Tränare: Marcus Tersing, Göta BK (1).
Motivering: Han kallade Edet för ”favorit” på förhand, om det nu var någon som trodde på det. Men oavsett så levererade både Tersing och Göta när det behövdes som allra mest. Den gamle storspelaren är en stor taktiker och inspiratör som nu verkar ha fått ordentlig fart på sitt division 4-gäng.

Domare: Mirsad Sela, Sjömarken (1).
Motivering: Denna kategori är ny, och därför var förslagen från er läsare få just denna vecka. Men det kvittar – jag hade själv Sela som domare i Trollhättans FK:s match mot Mariestad i fredags, och han skötte sig utmärkt. Avblåsningarna var relativt få, dialogen god och kroppsspråket perfekt. Fortsätt så!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*