Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 3


Jesper Thorsell och hans Skoftebyn toppar herrarnas division 3 Nordvästra inför hösten. (Bild: Sebastian LaMotte)

Fotbollsbloggen fortsätter att tippa utgången av de lokala serierna, och vänder sig nu mot herrarnas division 3 Nordvästra. Här återfinns nämligen tre välkända representanter: Skoftebyn, Vänersborgs IF och Mellerud.

TABELLEN IDAG:

1. Skoftebyns IF, 26 poäng
———————————-
2. Vänersborgs IF, 22
———————————-
3. Västra Frölunda IF, 22
4. Kungsbacka IF, 20
5. Älvsborgs FF, 19
6. Ahlafors IF, 16
7. IFK Fjärås, 16
8. IK Virgo, 16
———————————-
9. IFK Åmål, 12
———————————-
10. Dalen Krokslätt, 12
11. Melleruds IF, 8
12. Vallens IF, 7

Kommentar: Det är himmel och helvete för våra lokala lag i den nordvästra trean. Skoftebyn har haft en fantastisk vårsäsong och egentligen varit stabiliteten själv, frånsett då den lite överraskande förlusten hemma mot Älvsborg i den senaste omgången. Samtidigt har Vänersborgs IF kommit igång efter en trög start och skuggar i tabellen, dessutom med en match mindre spelad än såväl Skoftebyn som Västra Frölunda. För Mellerud är realiteten en annan – det är nämligen hela åtta poäng upp till helt säker mark, sedan man endast mäktat med att vinna en match under våren.

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. Skoftebyn
———————————-
2. Vänersborgs IF
———————————-
3. Kungsbacka
4. Älvsborg
5. Västra Frölunda
6. IFK Åmål
7. Ahlafors
8. Fjärås
———————————-
9. Virgo
———————————-
10. Dalen Krokslätt
11. Mellerud
12. Vallen

Kommentar: Vi kan förvänta oss ett par tabellförändringar, men inte i toppen. Skoftebyn har det mest homogena laget och har dessutom en del sparkapital på bänken inför hösten. Det sistnämnda gårå andra sidan också att applicera på VIF, som inte minst fått klara sig utan Boyd Mwila i många av vårens matcher. Dessa två lär föra en hård kamp i toppen av tabellen, och kanske är det höstmötet på Vänersvallen som avgör? Inte omöjligt alls. Mellerud kan däremot räkna med att åka ur. Avsaknaden av en riktig målskytt har varit alltför kännbar, och kommer att vara så även framöver. Tråkigt, men så är det. Höstens raket tror jag annars att Åmål lär bli, nu när man återigen är ute och sonderar transfermarknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*