Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 4


Vänersborgs FK ligger fyra i division 2 Norra efter att halva säsongen avverkats. Går det lika bra i höst? Inte säkert, enligt Fotbollsbloggen. (Bild: VFK)

Idag är det damernas division 2 Norra som står i fokus när Fotbollsbloggen ska göra en kort resumé från våren, och dessutom blicka framåt mot hösten.

Hur går det egentligen för Vänersborgs FK?

Svaret finner ni här:

TABELLEN IDAG:

1. Falköpings KIK, 30 poäng
———————————-
2. Råda BK, 27
3. Hörnebo SK, 24
4. Vänersborgs FK, 16
5. Vartofta SK, 14
6. Skara FC, 13
7. Ulvåkers IF, 10
———————————-
8. Arentorp Helås FK, 10
———————————-
9. IFK Tidaholm, 7
10. Våmbs IF, 4

Kommentar: Starten på säsongen var succéartad för VFK, som tog tre raka segrar – varav en mot nuvarande serieledaren Falköping. Sedan kom verkligheten ikapp nykomlingen, men 16 poäng efter våren är ändå klart godkänt. Från VFK:s fjärdeplats ner till Arentorp Helås skiljer dock bara sex poäng, vilket bäddar för en spännande höst. Uppåt är avstånden samtidigt betydligt större.

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. Falköping
———————————-
2. Hörnebo
3. Råda
4. Vartofta
5. Skara
6. Vänersborgs FK
7. Arentorp Helås
———————————-
8. IFK Tidaholm
———————————-
9. Ulvåker
10. Våmb

Kommentar: VFK har gjort det storartat hittills och jag är säker på att man kommer kunna summera säsongen som framgångsrik. Däremot skulle det vara förvånande om det blir en fjärdeplats till slut, mot bakgrund av den hårda konkurrens som faktiskt finns i den norra tvåan. Som nykomling är det också klassiskt att man tappar viss mark under hösten, och så lär särskilt bli fallet när – eller ja, om – man inte har så mycket att spela för. Förhoppningsvis är det nämligen så det ser ut om ett par omgångar, då kontakten till lagen kring det nedre strecket helst ska vara undanröjd för alltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*