Västerlanda GoIF vaknar till liv?


Thomas Schwarzlmüller är en av de spelare som kan tänkas återvända till Västerlanda GoIF om klubben väljer att starta upp verksamheten igen. (Bild: VGoiF)

I två år har Västerlanda GoIF legat i dvala.
Nu kan dock föreningen vara på väg att väckas till liv igen.
– Det känns som att det finns ett sug, säger initiativtagaren Oscar Lundin.

2013 var senaste säsongen som Västerlanda återfanns i seriespel. Då slutade laget på sista plats i Trollhättesexan, med tio inspelade poäng på 22 matcher.

Därefter blev spelarbristen alltför påtaglig och herrlaget lades ned. Grunnevi IP stod därför öde under den följande säsongen, och har gjort så även i år.
– Men vi har klippt planen både det här och förra året för att hålla anläggningen igång, berättar Oscar Lundin, som fått mycket hjälp av Christer Sundström.

Lundin har Västerlanda som moderklubb och hoppas nu bidra till att verksamheten tar fart igen. Söndagen den 30 augusti har han nämligen lagt in en testträning för intresserade spelare från området.
– Det verkar vara några som är sugna på att komma tillbaka. Sedan har det också flyttat in en kille som heter Jeff Bagby, som har tränat Ytterby tidigare. Han vill vara med och hjälpa till, så då slipper jag göra det själv i alla fall. Jag får fokusera på att ragga sponsorer, klippa planen, fixa med dräkter och lite annat istället, konstaterar han.

Själv minns Oscar Lundin problemen med att få ihop lag senast, förutom när det vankades derbyn mot grannen Hjärtum. Ändå är han nu hoppfull och verkar ha fått med spelare som Götas Thomas Schwarzlmüller och förre Ljungskile-mittfältaren Patrik Hansson på tåget.
– Vi har väl tänkt ha två, tre testträningar och se hur intresset är. Vi försökte förra hösten också, men då var vi bara 17, 18 stycken och vågade inte chansa, det är ändå en stor kostnad för en så liten förening. Drömmen är att vara två på varje position, menar Lundin.

Ambitionerna är däremot inte särskilt höga för föreningen, som hoppas kunna ta plats i reservsystemet till nästa säsong.
– Vi tänkte träna en gång i veckan och bara ha roligt. Det är mest för att träffas och för gemenskapens skull, samt att hålla igång så att inte föreningen dör ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*