Helgens matcher: Vecka 35


Alexander Adolfsson och hans VIF gästas ikväll av Skoftebyn i herrarnas division 3. (Bild: Sebastian LaMotte)

Ny helg, nya möjligheter.
Och en massa matcher.
Fotbollsbloggen ger er samtliga här nedan.

Det är superhelgernas superhelg inom den lokala fotbollen. Toppmatcherna avlöser varandra, och därför är det också extremt svårt att välja vilken som är den hetaste. I slutändan blev det därför två stycken – Vänersborgs IF mot Skoftebyn i herrarnas division 3, och Trollhättans BoIS mot Vänersborgs IF i damernas motsvarighet.

Vad? Vänersborgs IF-Skoftebyn (div 3, herrar).
När? Ikväll, fredag, kl 19.00.
Var? Vänersvallen, Vänersborg.

Form: VIF har fyra raka matcher utan förlust, varav tre dessutom är segrar. Senast blev det 5-1 borta mot Dalen-Krokslätt. Skoftebyn har samtidigt gått obesegrat i tre raka omgångar. I den förra fick man med sig en poäng via 1-1 hemma mot Ahlafors.
Tidigare möten: Lagen har vunnit varsin match mot varandra i år. Skoftebyn tog hem seriemötet på Nysätra med 1-0, medan Vänersborgs IF vann på Vänersvallen i DM med 2-1.
Håll koll på: VIF har flera formstarka spelare, däribland en med ett förflutet i Skoftebyn. Robert Davidsson har nämligen fått en bra start på hösten och lär bli viktig ikväll, precis som målvakten Besarion Kodalaev. I Skoftebyn är Linus Ewenborg den stora målskytten i laget, samtidigt som även Paul Khajo brukar spela en avgörande roll.
Skador/avstängningar: Christoffer Andersson, Moussa Taher och Amar Barakovic missar matchen för Skoftebyn. Dessutom är det oklart huruvida Paul Khajo, Gustaf Rådström och Daniel Andersson kan medverka. I VIF saknas Selami Sinani, Boyd Mwila, Mergim Berisha samt Carl Hägg.
Citat: ”Det kommer att bli en jämn match. Jag tycker också att det är de två bästa lagen i serien som möts. Senast var vi inte på topp så vi behöver prestera bättre, annars åker vi på däng. Jag hoppas på mycket folk”, säger Skoftebyns assisterande tränare Johan ”Båten” Andersson.
Så här säger VIF-tränaren Frank Rosendahl: ”Vi vill försöka släppa lite på handbromsen. Vi ska verkligen försöka att ta chansen nu när vi har möjligheten att spela en sån här typ av match. Vi ska gå ut med högt huvud och ha ett leende på läpparna, och tycka att det här är något av det roligaste som finns.”
Tips: VIF vinner med 2-1.


Trollhättans BoIS och Vänersborgs IF drabbar samman under lördagen, i en match av stor betydelse för toppstriden i damernas division 3. (Bild: TBoIS)

Vad? Trollhättans BoIS-Vänersborgs IF (div 3, damer)
När? Lördag kl 17.00.
Var? Torsbovallen, Trollhättan.

Form: BoIS avslutade våren med två förluster, men har inlett hösten desto bättre. Det har nämligen blivit 3-1-segrar mot både Södra Härene och Kinne-Vedum/Källby. VIF:s enda höstmatch slutade 2-2 mot ett annat topplag, Kållandsö.
Tidigare möten: När lagen möttes i våras så vann VIF med 2-0 på Vänersvallen. Målen gjordes av Amanda Sjöö och Fanny Olsson.
Håll koll på: I BoIS har Ida Falkeling visat upp bra form på sistone, och hon är en spelare som kan springa hur mycket och länge som helst. Farlig är också anfallaren Julia Jonasson, som är målbäst (12) i hemmalaget. I VIF kretsar mycket kring Amanda Sjöö, men även den arbetsvilliga mittfältaren Maja Larsson. 
Skador/avstängningar: BoIS saknar Agnes Karlsson och Felicia Sköld, samtidigt som en småsjuk Linnea Johansson är osäker till spel. I VIF kan man räkna bort Sandra Jansson. Det är dessutom oklart huruvida Kajsa Mazola, Amanda Sjöö och Frida Larsson kan medverka.
Citat: ”Jag tror på en tuff match med två lag som vill ha tre poäng. Båda lagen är med i toppstriden och vill såklart stå som segrare. Vi kommer gå för vinst och sedan får vi se hur matchen slutar”, säger VIF-tränaren Anki Gustafsson.
BoIS dito, Fredrik Andersson, kommenterar mötet så här: ”Jag såg VIF spela mot Kållandsö senast och då imponerade de. Det kommer att bli en jämn match där individuella skickligheter och misstag avgör. Vi ser dock inte den här matchen som en nyckelmatch – förlorar vi så har vi ändå bra chans att ta kvalplatsen.”
Tips: BoIS vinner med 2-0.

Här nedan finner ni helgens övriga matcher:

0520 – TROLLHÄTTAN
Fredag
18.15: Lödöse Nygård-Sjövik (div 6, herrar)
18.30: Trollhättans FF-Spark (div 6, herrar)
19.00: Trollhättans Syrianska-Hjärtum (div 6, herrar)
Lördag
12.30: Upphärad/Sjuntorp-Rackeby (div 4, damer)
14.00: Skoftebyn-Borås GIF (div 2, damer)
15.00: Lödöse Nygård-Äspered (div 2, damer)
15.00: Trollhättans FK-Edet (div 4, herrar)
15.00: Göta-Ulvåker (div 4, herrar)
15.00: Trollhättans BoIS-Halvorstorp (div 5, herrar)
16.00: Upphärad-Sjuntorp (div 6, herrar)
17.00: Trollhättans BoIS-Vänersborgs IF (div 3, damer)

0521 – VÄNERSBORG
Fredag

18.15: Wargön-Trollhättans IF (div 6, herrar)
18.30: Åsebro-Ärtemark/Billingsfors (div 6, herrar)

19.00: Vänersborgs IF-Skoftebyn (div 3, herrar)
Lördag
15.00: Brålanda-Skärhamn (div 4, herrar)
16.00: Åsebro Brålanda KIF-Orust (div 2, damer)

0530 – MELLERUD
Fredag
18.30: Håfreström-Mellerud lag 2 (div 5, herrar)
Lördag
14.00: Mellerud-Dalen-Krokslätt (div 3, herrar)
Söndag
16.00: Kroppefjäll-Brålanda lag 2 (div 6, herrar)

BORTAPLAN/NEUTRAL PLAN
Fredag
19.00: Edsvära-Norra Vånga-IFK Trollhättan (div 4, herrar)
19.00: Skara-Vänersborgs FK (div 2, damer)
19.00: Ed-Frändefors (div 4, damer)
Lördag
15.00: Ed-Frändefors (div 5, herrar)
Söndag
15.00: Alingsås-Wargön (div 2, damer)
16.00: Emtunga-Göta (div 4, damer)
16.00: Hudene-Trollhättans FK/Halvorstorp (div 4, damer)

Är det någon match jag har missat? Lägg en kommentar eller skicka ett mejl!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*