Pettersson tillbaka i Brålandatröjan


Anders Pettersson går tillbaka till moderklubben Brålanda efter en kortare sejour i Lysekils AIK. (Bild: BIF)

Efter en kort avstickare är han tillbaka.
I höst drar Anders Pettersson åter på sig Brålandatröjan.
– Det är en viktig kille för laget, säger fotbollsansvarige Lars Andersson.

Jobbet som kock förde Anders Pettersson till Lysekil, där han under den gångna säsongen har representerat den lokala stoltheten med tillnamnet AIK, som hör hemma i Bohusfemman.

Efter att hittat ett nytt arbete närmare hemorten Brålanda väljer han dock att gå tillbaka till BIF, vilket gläder många av division 4-lagets spelare.
– Det är en himla go kille som är kompis med alla. Han tillför väldigt mycket i omklädningsrummet, konstaterar Lars Andersson.

19-årige Pettersson är i första hand försvarare.
– Ett tag spelade han mittback men efter det har han mest hållit till ute på kanterna.

Enligt Lars Andersson är Anders Pettersson en spelare som kanske inte går rakt in i Brålandas startelva, men som definitivt är med och konkurrerar om en plats.
– Och det är kanske de viktigaste spelarna i laget; de som inte riktigt platsar direkt men som ändå ställer upp när de får chansen att spela.

***
Ett annat division 4-lag, närmare bestämt Trollhättans FK, har också gjort klart med ett nyförvärv inför avslutningen av säsongen. Det är den 30-årige vänsteryttern Johan Darius som bestämt sig för spel igen efter några säsongers frånvaro, främst på grund av återkommande knäproblem.

Darius har tidigare gjort flera säsonger i just division 4 för moderklubben Arentorps SK, som numera heter Arentorp Helås FK.

En klubb som även fostrat er egen fotbollsbloggare, för övrigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*