Veckans elva #18

Med varken FC Trollhättans eller Vänersborgs FK:s herrlag i spel den här veckan så domineras elvan denna gång av spelare från lite lägre divisioner. Många är dessutom debutanter för året, vilket är extra roligt.

Sedan finns det andra som gjort sin medverkan i Veckans elva till en vana.

Målvakt: David Hansen, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: BoIS fick en smakstart i derbymötet med Halvorstorp och såg ut att ha avgjort tidigt. Nu höll sig visserligen 2-0, men bakom resultatet döljer sig också ett flertal fantomräddningar från Hansen, som därmed också hjälpte serieledaren till tre oerhört betydelsefulla poäng.

Mittback: Christoffer Eriksson, Trollhättans FK (1).
Motivering: ”Chiffe” var nästan som en spelfördelare mot Edet, trots att han spelade vänsterback. Det var på hans kant som anfallen började och slutade, och han vågade gång på gång fylla på. Dessutom med stor kvalité i samtliga bollberöringar. Kanske var det här Erikssons bästa match för säsongen, till och med.

Mittback: Joakim Berg, Göta BK (2).
Motivering: Berg tog ett stort ansvar mot Ulvåker, inte minst efter att kollegan Tobias Gustafsson blev utvisad. Efter att ha visat upp lite sämre form verkar därmed Göta-kaptenen vara på väg åt rätt håll igen, och när han är som bäst så är det inte många anfallare som kan passera honom.

Mittback: Erik Johansson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Jag älskar verkligen både Johansson och Lukas Wikman, som var Skoftebyns mittbackspar mot VIF. Båda har definitivt talangen för att spela elitfotboll. Johansson är dock kanske det största löftet här, med sitt mogna och resoluta spel. Mot VIF var han tamejfan nästan hundraprocentig, faktiskt.

Högermittfältare: William Sundelius, Håfreströms IF (1).
Motivering: Sundelius ägde sin kant mot Melleruds andralag och vann gång på gång dueller mot uppgivna motståndare. Han slog också ett magiskt inlägg till Flamur Mollapolcis 1-0-mål. Visst, i formell mening spelade Sundelius högerback, men med sin stora löpkapacitet hade han nog nästan kunnat ta hela flanken själv.

Central mittfältare: Simon Svensson, Melleruds IF (1).
Motivering: Simon Svensson är tillbaka i slag igen och blir ovärderlig för Mellerud under höstens avslutning. Som innermittfältare tycks han ha hittat sin rätta roll, och Svensson är inte heller rädd för att följa med i anfallen. Två mål från den skicklige MIF-stjärnan talar sitt tydliga språk.

Central mittfältare: Camilla Hansson, Wargöns IK (1).
Motivering: Hansson och mittfältskollegan Mathilda Johansson dominerade mötet med Alingsås, som gav tre oerhört välbehövliga poäng. Deras inställning och hårda jobb minimerade inte bara ytorna bakåt, utan gav också upphov till flera jättelägen. Såna spelare skulle varje lag behöva.

Vänstermittfältare: Irena Bliznac, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Bliznac fortsätter att vara svårfångad för motståndarförsvaren. Mot Borås hade hon stundtals lekstuga på sin kant, och spelade fram till Annika Möllers ledningsmål. När Skoftebyn sedan behövde stänga defensivt så gick Bliznac ner som högerback, och var minst lika bra där.

Högeranfallare: Hannes Granlund, Hjärtums IS (1).
Motivering: Snart finns det inga hinder kvar för Hjärtum, som lär tillhöra division 5 nästa år. I helgen blev det seger (6-1) i toppmötet med Trollhättans Syrianska, och Hannes Granlund gjorde de tre första målen. Ett tecken på att han och många andra i laget helt enkelt är för bra för den här sexan.

Central anfallare: Linus Ewenborg, Skoftebyns IF (4).
Motivering: Hur ska man kunna undvika att ta med Ewenborg efter fredagens uppvisning mot VIF? Nej, det är omöjligt. Han gjorde inte bara två mål, utan ”fixade” också ett rött kort på Besarion Kodalaev samt spelade fram till den sista fullträffen. Och var dessutom ständigt nåbar för sina lagkamrater. Vilken spelare!

Vänsteranfallare: Irma Leijon, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Irma Leijon agerade såväl yttermittfältare som anfallare mot BoIS, och behärskade båda rollerna lika bra. Hon värderade sina beslut på ett klokt sätt och stod dessutom för ett oerhört vackert 1-0-mål. Och ja, var helt enkelt bäst i ett bra VIF.

Tränare: Anki Gustafsson, Vänersborgs IF (3).
Motivering: Det var svårt att välja tränare denna vecka, men Anki Gustafssons VIF imponerade enormt mycket genom att hämta tre poäng på Torsbovallen. Nu ser det ut som att man gör det som i början tycktes vara omöjligt – nämligen att ta steget upp till division 2.

Domare: Patrik Nilsson, Alingsås (1).
Motivering: Nilsson hade en bra dialog i mötet mellan Alingsås och Wargön, och var dessutom oerhört konsekvent i sin bedömningsnivå. Och han tillät närkamper, vilket är minst lika viktigt. Det var som man konstaterade i WIK-lägret efteråt: ”När inte ens Sofia Thorsén klagar på domaren en enda gång, då vet man att han är bra …”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*