Division 3 nästa för TFK/HIS

Satsningen på ett gemensamt damlag blev en succé.
Nästa säsong spelar Trollhättans FK/Halvorstorp i division 3.
– Det har varit en grym säsong, säger nyckelspelaren Linda Almroth.

En poäng borta mot Göta på söndagskvällen krävdes för att säkra avancemanget, men TFK/HIS tog det säkra före det osäkra och såg till att vinna med 7-0.

Det var en mästerlig demonstration av det unga och talangfulla laget, där Linda Almroth med sina 22 år nästan har betraktats som en veteran.
– Vi har gjort några ”taskiga” matcher sedan uppehållet i somras men den här gången kändes det jättebra. Vi hade inte kunnat avsluta på ett bättre sätt, konstaterar Almroth som själv gjorde comeback i år efter ett fem år långt skadeuppehåll, och som noterats för 21 mål i division 4.

Fotbollsbloggen tippade i våras att TFK/HIS skulle hamna på tredje plats i tabellen, men för Linda Almroth kom inte seriesegern som någon överraskning.
– Topp tre trodde jag inte att vi skulle ha några problem med. Det kändes bra redan från början: vi fick igång spelet under försäsongen och har en massa potential i laget, konstaterar hon.

Vad är det som gör er till seriesegrare i år? Förutom har ni har många bra fotbollsspelare då.

– Ja, just det är väl ganska uppenbart. Men jag tycker att vi har haft en bra sammanhållning i laget och det finns alltid några spelare som vill framåt. Trots halvdana insatser lyckas vi ändå alltid vinna på något vänster. Vi kämpar och krigar tills domaren blåser.

Det är dock osäkert om Linda Almroth själv följer med TFK/HIS upp i division 3. Anledningen är de tre knäoperationer som hon genomgått sedan tonåren.
– Man kanske ska avsluta när man är på topp? Man är ju ute och leker lite när man har ett knä som inte är riktigt bra, särskilt nu när det blir hårdare motstånd, säger hon.

Fotnot: Bästa målskytt i TFK/HIS blev dock inte Linda Almroth. Två fler, och 23 totalt, gjorde nämligen Hannah Skoglund.

(Bild: TFK/HIS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*