Wargön ger sig in i ovisst kval


Wargöns damer börjar till helgen kvalspela. I potten finns minst en plats i division 2. (Bild: Martin Ahlin)

Det är kvaltider inom den lokala fotbollen.
Först ut är Wargöns damer.
– Vi har alla förutsättningar att bli kvar i division 2, säger tränaren Jimmy Johansson.

Wargön gick in i säsongen som nykomling och har under hela året tampats i botten av tabellen. Länge var direkt nedflyttning ett reellt hot, men tack vare segern (2-1) mot Äspered i den sista omgången så säkrades kvalplatsen.

Där ställs man inför en grupp som innehåller Axvall, Kållandsö och Ulricehamn som samtliga kommer från division 3.
– Kållandsö har jag lite koll på i och med att de har spelat mot Vänersborg, och sedan så mötte vi Axvall inför säsongen. Där vann vi med 3-2, konstaterar Jimmy Johansson som däremot inte har ”någon vidare koll” på Ulricehamn.

I dagsläget är det oklart om ett eller två lag från gruppen får division 2-status till nästa säsong, men det påverkar samtidigt inte Wargöns ambition att vinna gruppen.
– Ja, det är ju målsättningen och det har vi väl alla förutsättningar att göra. Vi har gjort många bra halvlekar det sista, problemet har bara varit att det varit lite väl mycket upp och ner. Vi behöver bli jämnare, konstaterar WIK-tränaren.

Alla lag lär vilja slå just er. Är det så du också ser det?

– Så kommer det ju vara, de vill helt klart slå oss. Men vi har förhoppningsvis lite högre tempo och är vana vid tuffare spel. Det är den stora skillnaden mellan tvåan och trean.

Wargön hoppas också att Erika Karlsson ska kunna göra comeback i kvalspelet. Veteranen har spelat sporadiskt sedan hon skadade axeln i våras.
– Hennes medverkan är fortfarande osäker, men vi måste ju lära oss att klara oss utan henne också. Samtidigt betyder Erika oerhört mycket för oss så vi får se hur det blir där, säger Jimmy Johansson.

Fotnot: Wargön slog även Kållandsö i våras. DM-mötet på bortaplan slutade då 1-0.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*