Elmer tillbaka efter provspel i Italien


14-årige Elmer Tegelberg är just hemkommen från ett fotbollsäventyr i Italien. (Bild: Martin Ahlin)

Fotbollstalanger från hela världen var på plats i italienska Perugia.
En av dem var Elmer Tegelberg från Trollhättan.
– Det var rätt hög kvalité, konstaterar han.

Fotbollsbloggen har tidigare berättat om 14-årige Elmer Tegelberg, som anmälde sig till ett träningscamp i Göteborg och där upptäcktes av Serie A-klubben Empoli.

Det resulterade i en inbjudan till ytterligare ett läger, förlagt till Perugia, huvudstad i den italienska regionen Umbrien. Där hölls träningar och matcher från måndag till lördag i förra veckan.
– Det gick bra. Det var kanske lite väl varmt ibland, men riktigt bra träningar. Mycket handlade om bollinnehav och att vända spelet, konstaterar Elmer.

Själv var han en av ett hundratal inbjudna ungdomar, från 13 till 20 års ålder.
– Italien är ett lite rörigt land, det var ingen planering direkt, men när de hamnade på fotbollsplanen så var det professionellt hela vägen ut. Oftast tog fem, sex tränare hand om spelarna och det var fantastiska förhållanden, säger pappa Janne Tegelberg, som liksom övriga familjemedlemmar fanns på plats.

Enligt honom kunde också Elmer, som till vardags representerar Halvorstorps IS, göra sig själv rättvisa under träningspassen.
– Det blev bättre och bättre ju längre veckan gick. Spelarna lärde känna varandra och fick igång språket, berättar Janne Tegelberg.

För mittfältaren Elmer väntar nu återkoppling från Empoli inom två veckors tid. I bästa fall kan klubben vilja hålla fortsatt kontakt med honom.
– Jag spelade bara min fotboll och nu får vi se om det räcker. Det var i alla fall riktigt kul, säger 14-åringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*