Onsdagslistan: Hetaste silly season-spelarna

Silly season är delen av säsongen som egentligen aldrig sover. Den pågår nämligen i viss mån året runt, såväl dag som natt. Åtminstone om man ser till både de formella och informella dialoger som förs.

Men vilka är spelarna som tvingas ta del av de mest omfattande övertalningskampanjerna? Jo, de rankas i Onsdagslistan idag. Ämnet är de hetaste silly season-spelarna, och samtliga fem har olika klubbadresser i nuläget.

Om de behåller samma tröjfärg under hela vintern är däremot ytterst tveksamt, om ni förstår vad jag menar.


Andreas Schmidt, här till vänster, är den lokala spelare som det snackas mest om under säsongens silly season-period. Åtminstone när Fotbollsbloggen får säga sitt. (Bild: Bibbi Dahlström)

1. ANDREAS SCHMIDT, VÄNERSBORGS FK

Är det dags att röra på sig nu, Schmidt? Ja, magkänslan säger faktiskt det. Högerbacken var enligt uppgift nära att byta till FC Trollhättan redan förra året, men då blev han kvar på Vänersvallen. Nu väntar samma våndor, med press både från lagkamraterna i VFK och de bekanta han har i FCT. Och i ett annat hörn finns dessutom Oddevold, vars intresse verkar vara genuint och väldigt konkret. Det är med andra ord inget enkelt beslut som väntar. Själv följer jag utvecklingen med en popcornbunke i ena handen och en treliters cola i den andra. Det här, mina damer och herrar, är lokalfotbollsunderhållning när den är som bäst.

2. ALEXANDER KARLSSON, FC TROLLHÄTTAN
Höstsäsongen var en liten revansch för Karlsson, som dessförinnan hade fått rejält med träsmak på FC Trollhättans avbytarbänk. Nu kom han istället till Vänersborgs IF i division 3 och blev snabbt en nyckelspelare, ansvarig för stora delar av lagets offensiv. Med ansvaret kom också utvecklingen. VIF-sejouren var dock bara ett lån och nu väntar vi spänt på att se vad som väntar härnäst för TFK-produkten. Får han chansen i FCT? Återvänder till VIF? Eller tar han chansen i det nyblivna division 2-laget Skoftebyn? Kanske blir det inget av det. Alexander Karlsson ryktas nämligen fortfarande ha kontakter i de lägre divisionerna av det italienska ligasystemet, och det kan mycket väl vara där som han hamnar till slut.

3. JENNIFER ROSÉN, LÖDÖSE NYGÅRD

Inom den lokala damfotbollen råder det brist på två saker: 1) rutin, och 2) spelare som är beredda att gå över lik för att lyckas. Båda egenskaperna har Jennifer Rosén, åtminstone i viss mån. Inställningen är nämligen hennes främsta fördel gentemot kollegorna, och det är också den som jag tror har gjort henne så intressant för många klubbar under årets silly season-säsong. Mittbacken kan nämligen välja och vraka mellan erbjudanden. Det sägs att Gauthiod, Skoftebyn, Vänersborgs FK och Trollhättans FK/Halvorstorp följer henne noggrant, och det finns säkert fler föreningar än så. Samtidigt kvarstår alternativet att bli kvar i Lödöse Nygård, som verkar kunna mönstra ett väldigt fint lag nästa år.

4. IBA RAMIC, KLUBBLÖS
Tidigare i höstas valde Iba Ramic och Vänersborgs FK att gå skilda vägar, efter ett samarbete som varit lyckosamt i flera säsonger. Den relationen ser inte ut att kunna lappas ihop, och därför väntar vi spänt på att se var yttermittfältaren med det magiska steget hamnar härnäst. Skoftebyn har anmält sitt intresse, men mina källor säger att det inte längre är aktuellt. Vänersborgs IF? En högst möjlig adress, samtidigt som flera andra klubbar säkerligen lär föra en dialog med Ramic. Tidigare har både Nyköping och Umeå funnits på tapeten, och det är långtifrån omöjligt att deras nyfikenhet kvarstår. Som sagt, VIF sitter i förarsätet, men vad som helst kan hända här.


Blir det ännu en säsong på Nysätra för Linus Ewenborg? (Bild: Daniel Berggren)

5. LINUS EWENBORG, SKOFTEBYN
Målskyttar växer sannerligen inte på träd, och egentligen är nog Ewenborg – efter Josef Daoud – den som i störst utsträckning behärskar målgörandets ädla konst häromkring. Att andra klubbar därmed följer 23-åringens framfart är tämligen självklart. FC Trollhättan vet vi redan om, men det måste väl finnas fler? Det är, tyvärr, inget som jag har information om, utan man kan bara gissa sig till svaret. Det som talar för att Linus Ewenborg blir kvar i staden är att han blev pappa i somras. Och motsatsen? Jo, han jobbar i Göteborg, och det bör innebära att han får samtal från 031-området under uppehållet. Sedan återstår att se om han nappar.

Senaste onsdagslistorna:
14/10: Årets häftigaste matcher (dam)
7/10: Årets häftigaste matcher (herr)
30/9: Största lirarna (herr)
23/9: Största lirarna (dam)
16/9: Bästa publiken
9/9: Största citatmaskinerna
26/8: Bästa offensiva spelarna (dam)
19/8: Bästa ansiktsbehåringen
12/8: Bästa dammålvakterna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*