Tersing nobbade anbud – stannar i Göta

Länge tvekade Marcus Tersing kring sin framtid i Göta BK.
– Men jag svängde under hösten, och efter några samtal är vi överens om en fortsättning, säger han.

Under sin första säsong som tränare för Göta förde Marcus Tersing (till höger på bilden) upp klubben i division 4, där man två i rad har varit ett topplag. Man nosade länge på en kvalplats uppåt även den här hösten, men fick nöja sig med en fjärdeplats.

Redan för några månader sedan – när uppflyttning fortfarande var en rimlig målsättning – ville också Göta förlänga kontraktet med Tersing.
– Då hade jag inte fått någon konkret förfrågan från annat håll, men jag visste att det fanns intresse. Jag sa till Göta att jag inte ville binda mig och att det var okej om de kollade runt lite, berättar 39-åringen.

Till slut kontaktades Marcus Tersing av en annan klubb:
– Jag satte mig in i det och började kolla hur det skulle fungera med familjen. Men jag går alltid på magkänslan och då kände jag att nej, jag vill nog ge det minst ett år till, säger han.

Efter nya förhandlingar stod det sedan klart att Tersing får fortsatt förtroende, och han ser redan fram emot nästa säsong.
– Ambitionen är ju att tillhöra toppen, precis som vi har gjort tidigare. Sedan tycker jag att vi har tappat lite offensivt sett, och det ska vi väl försöka utveckla.

I nuläget är det endast fyra spelare i truppen som inte gett något klart besked inför 2016, och det innebär att man just nu förfogar över 24 man. Samtidigt minskar det behovet av värvningar under frimånaden.
– Det kanske kommer dyka upp några intressanta gubbar på träningarna, men det är inte så att vi jagar spelare. Jag tycker att vi har både bredden och spetsen, resonerar Tersing.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*