Mehovic tillbaka i FC Trollhättan


Kenan Mehovic byter Vänersborgs FK mot FC Trollhättan, klubben som han tidigare representerade men då gjorde ytterst få A-lagsmatcher för. (Bild: Martin Ahlin)

Han hade bestämt sig ”till 90 procent”.
Men Kenan Mehovic blir ändå inte kvar i Vänersborgs FK.
Hans nygamla klubbadress heter istället FC Trollhättan.

I tisdags berättade Kenan Mehovic att han skulle stanna i VFK, efter en succébetonad säsong i division 2. Därmed satte han stopp för spekulationerna om en flytt till FCT eller Norge. Samma artikel lästes dock av trollhätteklubbens sportchef, Daniel Lennartsson, som senare samma dag hörde av sig till den 21-årige mittfältaren.
– Vi var aldrig ute ur bilden, utan har legat i vassen hela tiden, säger Lennartsson som samtidigt gav Mehovic ett modifierat kontraktsförslag.

Efter en dags betänketid tog spelaren – i samråd med familj och vänner – beslutet att skriva på för FCT, samma klubb som han representerade före sejouren i VFK.
– Jag var inställd på det här redan från början, och så fort jag fick reda på att de fortfarande var intresserade så lockade det väldigt mycket, säger Kenan Mehovic.

Vad var det som fångade ditt intresse?
– Att spela i division 1 självklart. Dessutom pratade jag med ”Lelle” tidigt, redan i augusti, och det visar att de verkligen tror på mig och vill ha hit mig.

Samtidigt är det mindre muntra miner i VFK-lägret, sedan man gått miste om en tongivande spelare. Dessutom hade det kanske inte skett om man inte bytt klubblokal relativt nyligen.
– Vanligtvis brukar vi skriva ut kontraktet på plats, men nu hade jag det hemma så därför chansade vi på att ses dagen efter. Men vi tog i hand och Kenan sa att det var lugnt, berättar Johan Möller i VFK:s herrsektion.
– Sedan fick jag ett meddelande från honom om att han hade fått ett bättre bud från FCT.

Kenan Mehovic förstår besvikelsen, men känner ingen ånger:
– När FCT inte var med i bilden så var jag beredd att stanna, men 90 procent är inte 100. Visst har de gett mig mycket, men jag har också gett dem mina två bästa fotbollsår, säger han.

Mehovic kommer gratis då inget utbildningsbidrag ska betalas, och han ser fram emot kommande säsong i FCT-tröjan:
– Jag är här för att bevisa mig själv. Det var länge sedan jag var så här motiverad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*