Nytt speldatum för Rastacupen efter misstag

Rastacupen skulle ha spelats 13-15 november.
Nu senareläggs den istället med en vecka.
– Vi hoppas att vi kan köra cupen ändå, säger Bengt-Erik Andersson, ordförande i arrangörsföreningen Brålanda IF.

Att den klassiska inomhusturneringen byter datum – till 20-22 november – beror helt enkelt på den mänskliga faktorn.

Bengt-Erik Andersson förklarar:
– Vi har tabbat oss i föreningen. Från första början hade vi bokat 20-22 november, men sedan när vi tog upp den här diskussionen i somras så blev det av någon anledning helgen innan. Jag har ingen förklaring till varför det blev så skumt, och felet ligger helt hos oss.

När misstaget uppdagades var det redan för sent: Idrottshallen i Vänersborg var uppbokad under de tänkta datumen, och istället fick man skicka ett mejl till samtliga föreningar som anmält sig.
– Vi har meddelat att ett nytt datum gäller, och hoppas få svar så fort som möjligt. Vi hoppas att vi kan köra cupen ändå, säger Bengt-Erik Andersson som satt 30 oktober som deadline för berörda klubbar.

Dam- och herrturneringen avgörs på lördagen samt söndagen, och där är tanken att 16 respektive 24 lag ska ingå. Intresset har dock hittills varit stort, och på herrsidan var häromveckan 26 lag anmälda.
– Vi har förbehållit oss rätten att plocka bort andralag om det skulle behövas. Om det är några överanmälda lag kan man också införa en kvalrunda på fredagen. Vi har garderat oss med lite olika möjligheter, säger Andersson.

(OBS: Bilden, som tillhör Brålanda IF, är från fjolårets upplaga av Rastacupen.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*