Skoftebyn får behålla sin skyttekung

Det fanns andra alternativ.
Men Linus Ewenborg blir kvar i Skoftebyn.
– Det känns skönt att få klart det tidigt, säger han.

48 mål på två säsonger – den första i Trollhättans FK och den andra i Skoftebyn – talar sitt tydliga språk. Linus Ewenborgs känsla för nätrassel är väldokumenterad vid det här laget.

Det har också resulterat i bekräftat intresse från såväl FC Trollhättan som Oddevold, båda hemmahörande i division 1.
– Men FC hörde inte av sig, och då känns det ju inte jätteaktuellt. Oddevold ville att jag skulle dit och provträna, men det passade inte riktigt min vardag, säger Ewenborg som blev pappa till Isabelle i somras och dessutom pendlar till arbetet i Göteborg.

Istället signerade han under torsdagskvällen ett nytt kontrakt med Skoftebyn.
– Framförallt är det ju för att man trivs i föreningen. Sedan så kände både jag och klubben att vi ville ha klart det här hyfsat tidigt, och det blev ett enkelt val.

Vad tror du om Skoftebyns förutsättningar i division 2?

– Det är inte så många som har skrivit på än, men det verkar som att det flesta blir kvar. Vi får se om vi får in lite förstärkningar också. Jag hoppas att vi ska hålla oss kvar nästa år, den måste väl vara målsättningen, menar Linus Ewenborg.

Själv hoppas 23-åringen samtidigt kunna bibehålla sin fantastiska målkvot:
– Det är alltid svårt att veta hur stor skillnaden är, men jag tycker ändå att jag har visat under de senaste två säsongerna att jag utvecklas hela tiden. Vi får se om det fortsätter på samma sätt i division 2.

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*