Hansson tar över Lödöse Nygård

Ordning och reda.
Det är ledorden för Lödöse Nygårds nya damtränare, Dan Hansson.
– Andra klubbar jag pratat med prioriterar fester före fotboll, men så verkar det inte vara i det här laget, säger han.

Trots en trögstartad säsong slutade Lödöse Nygård på fjärde plats i division 2. Flera månader före årets sista match stod det dock klart att tränaren Torben Christiansen skulle lämna sitt uppdrag.

Det har han gjort nu, och ersättaren heter Dan Hansson. Han har bland annat representerat Örgryte, Oddevold samt Hjärtum som spelare, och kommer närmast från tränaruppdrag i damlag som Tjörn, Torslanda och Utbynäs.
– Lödöse verkar ha ett trevligt lag och många spelare, så det ska bli spännande. I år blev man delad trea och vi ska se om vi kan nå en ännu bättre placering än så framöver, säger Hansson som är bosatt utanför Stenungsund.

Vad kännetecknar dig som tränare?

– Jag vill ha ordning och reda, det får inte vara för ”hattigt”. Jag har haft någon förfrågan från herrlag i division 4 och 5, men de har ingen vilja och prioriterar fester före fotboll. Jag vill som sagt ha ordning och reda, och det verkar det vara i det här laget.
– Sedan har jag alltid haft lag som släpper in lite mål, utan att för den sakens skull spela tråkigt. Jag vinner hellre med 2-0 än 6-4, konstaterar Dan Hansson som också säger sig vilja formera ett system med två anfallare, tre centrala mittfältare samt tre mittbackar, ”ungefär som Malmö FF i Europa”.

Hans Larsson, ledamot i Lödöse Nygårds fotbollssektion, är väldigt nöjd med att man lyckats locka till sig Dan Hansson.
– Han är 61 år och har en bred erfarenhet, samt en spelidé som passar oss. Vi brukar ta in ett antal namn så får spelarrådet säga sitt, men de föll för honom direkt, och han tackade ja. Det är vi glada för.

(Bild: Emilia Löfström)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*