Hoppet släckt för Västerlanda GoIF


Västerlanda GoIF, i grönt ställ, hade hoppats vara tillbaka i seriespel lagom till nästa säsong. Så blir dock inte fallet. (Bild: Västerlanda)

Länge levde hoppet för Västerlanda GoIF.
Men nu är det släckt igen.
– Tyvärr blir det inget seriespel nästa år, säger Oscar Lundin.

Efter att föreningen legat i träda sedan 2013 var förhoppningen att Västerlanda skulle kunna samla ihop en tillräckligt stor trupp för att göra comeback i seriesammanhang under 2016.

Tidigare i höstas skulle man ha mött Göta i en träningsmatch, men den blev aldrig av. Eldsjälen Oscar Lundin menar att det fick oproportionerligt stora konsekvenser.
– Ja, det kändes som att luften gick ur många av gubbarna. Vi försökte sy ihop ett nytt datum, men det saknades alltid fyra eller fem spelare. Sedan skaffade vi en inomhustid, men vi har inte kunnat ha en enda träning, konstaterar han.

Det var en oväntad utveckling efter passen i augusti och september månad, då ungefär tjugo personer dök upp.
– Då kändes det väldigt bra. Men det har inte funnits några gubbar som går i bräschen och säger att de kommer oavsett vad. Det är många som är mer som ”äh, jag kan ställa upp” och sådär. Det håller inte i längden.

Västerlanda kommer ändå försöka att hålla träningar på söndagar framöver, och man stänger inte dörren för en ny satsning vid samma tid nästa år.
– Det är ju värt att kämpa för att ha kvar moderklubben, men vi får se om vi kan få ihop det. Det kan bli ett nytt försök nästa höst, men jag vet inte om jag är med då, erkänner Lundin som hållit i projektet tillsammans med Jeff Bagby, Christer Sundström samt ordföranden Hans Jakobsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*