Mattsson lämnar dubbla roller i IFK Trollhättan

IFK Trollhättan och Leif Mattsson har länge varit två synonymer.
Men inte längre.
– Det var dags att kliva av, säger han.

Vid förra torsdagens höstmöte meddelade Leif Mattsson att han avsåg att lämna sina dubbla roller – som huvudstyrelsens ordförande samt fotbollssektionens dito – i IFK Trollhättan. Detta efter nästan nio år i föreningens tjänst.

När Fotbollsbloggen når 72-årige Mattsson så är han fåordig kring beslutet.
– Jag kände att det var dags att tacka för mig. Jag har varit väldigt länge i klubben, och det kan vara skäl nog för att gå vidare, säger han.

Någon ersättare i styrelsen kommer inte att utses förrän vid årsmötet i mars, och tills vidare är det därför vice ordförande Jonas Eklund som håller i klubban.
– Leif har flaggat för det här i flera år, men vi har inte hittat någon ersättare och därför har han suttit kvar på de här posterna. Han har dragit ett jättelass, konstaterar Eklund.

Samtidigt arbetar föreningen på att täppa till den vakanta platsen som ordförande i fotbollssektionen, och man har kontaktat flera ”tänkbara kandidater”.
– Det är klart att det blir ett tomrum att fylla nu med tanke på den kompetens som Leif har byggt upp under alla år, men vi får helt enkelt försöka att fördela arbetsuppgifterna på fler händer och fötter, säger Jonas Eklund.

(Bild: Andreas Olsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*