Åsebro presenterar namnstarkt nyförvärv

Åsebro kraftsamlar inför kommande säsong.
Nyförvärvet Robin Svensson är ett exempel på det.
– Det här sänder ut positiva signaler, konstaterar tränaren Peter Eriksson.

För ett år sedan var Åsebro en förening i fritt fall. På grund av spelarbrist tvingades man avsäga sig sin plats i division 4, och ett tag var även herrlagets existens i fara.

I slutändan blev det dock en omstart i sexan, där Åsebro vann varenda match. Man lär också bli att räkna med i femman, inte minst tack vare tillskottet av Robin Svensson (till vänster), som ansluter från IFK Åmål.
– Han kommer ju från division 3-spel och det syntes redan under första träningen att han har mycket högre tempo i sig. Robin har utvecklats mycket sedan han lämnade Åsebro och är tryggare med bollen. Dessutom är han en slitvarg som man vet vad man får av i varje match, säger Peter Eriksson.

Kontakten med Svensson, som även representerat Melleruds IF, etablerades i höstas, och därefter har man försökt att övertyga honom om en återkomst till Rudevi.
– Det som också är så skönt är att han kommer med ett tidigt beslut och inte går och väntar in i det sista. Förhoppningsvis kan det sända ut positiva signaler och visa att vi satsar, menar Peter Eriksson.

Samtidigt kan Åsebro räkna in mittbacken Anton Broberg som ett annat nyförvärv. Han lämnade för Melleruds IF under det senaste transferfönstret, men valde då att ta ett sabbatsår.
– Vi får se hur hans motivation är i år, men jag hoppas att han fått tillbaka suget för det är en väldigt stabil försvarare.

Och mer lär komma från Åsebros sida.
– Ja, jag hoppas att det här kan dra med sig fler spelare, även om det ser väldigt bra ut redan nu, säger Peter Eriksson.

(Bild: Åsebro IF)

***
Grannen Mellerud tappar samtidigt försvararen Johan Larsson, som bestämt sig för att återvända till moderklubben Högsäter.

Larsson har tillhört MIF i tre år.
– Jag lämnar mest för att slippa pendlingen, eftersom jag jobbar som jag gör. Jag har gjort det i tre säsonger nu och det kräver mer än man tror, säger Johan Larsson till föreningens hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*