Wargön kan få behålla plats i division 2


Wargöns damlag åkte i år ur division 2, trots att man toppade sin kvalgrupp. Laget kan dock komma att erbjudas en plats i serien då Borås GIF har drabbats av akut spelarbrist. (Bild: Martin Ahlin)

Wargön vann sin kvalgrupp, men fick ingen division 2-plats.
Den kan istället komma retroaktivt.
Borås GIF överväger nämligen att dra sig ur seriespelet.

Borås Tidning rapporterade i förra veckan om bekymren för Borås GIF, som i år slutade på andra plats i division 2 Södra. Klubben, som inte har någon egen flickverksamhet, har under en längre tid brottats med spelarbrist.
– Det har varit lite konstgjord andning här ett tag. I år har vi haft 18-20 spelare i truppen. Det har varit problem att få ihop det till vissa matcher, säger avgående tränaren Christer Bolin till BT.

Borås GIF överväger därför att lägga ner damlaget.
– Vi får givetvis kolla upp om det ligger någon sanning i det och därifrån vidta åtgärder. Nu fastställdes ju serierna nyligen, så jag tycker att det är märkligt att de inte reagerade då, säger Mats Karlén som är tävlingsansvarig på Västergötlands fotbollförbund.

Skulle Borås GIF överge sin plats i division 2 så tillfaller den Wargön, som vann sin kvalgrupp i överlägsen stil i höstas.
– Ja, om jag inte har alldeles fel så blir det så. Vi har ju inget tvångsnedflyttat lag som hade gått före annars. Wargön har först tjing, och de kan ju också vara intresserade av att få ett besked relativt snart, konstaterar Karlén.

I BT-artikeln meddelar samtidigt fotbollsbasen Ulf Fransén att Borås GIF ska ”hålla ut över årsskiftet för att se vad som händer”.
– Vi framtvingar inga svar, vi har ju haft avhopp ända upp i division 1 långt in i januari och februari. Föreningarna måste få tid att utvärdera sin situation inför varje spelår, säger Mats Karlén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*