Vänersborgs FK fortsätter att värva


Sofia Thorsén är Vänersborgs FK:s senaste nyförvärv. Häromdagen gjorde division 2-klubben även klart med Therese Nolin från Åsebro Brålanda KIF. (Bild: Camilla Hansson)

Två dagar har gett Vänersborgs FK lika många nyförvärv:
Sofia Thorsén och Therese Nolin.
– De här spelarna har klubben jobbat hårt på att få in, säger tränaren P-A Lundkvist.

Det börjar bli dags att höja varningsflagg för VFK i damernas division 2, med tanke på klubbens värvningsframgångar under vinterns frimånad. Nya namn sedan tidigare är ju Sofia Andersson, Ida Falkeling, Josefin Berg och Jennifer Rosén.

Nu kan man även räkna in Sofia Thorsén, 25-åringen som spelat offensiv mittfältare samt anfallare i Wargön. Dessförinnan representerade hon Åsebro Brålanda KIF.
– Det är en väldigt bra och ödmjuk tjej som tycker om att träna och som har viss erfarenhet trots att hon bara är 25 år. Det är ett fint offensivt alternativ, säger P-A Lundkvist, även han ny på Vänersvallen.

Dessutom har VFK gjort klart med den 17-åriga jättetalangen Therese Nolin från Åsebro Brålanda KIF i division 2.
– Hon är mogen för sin ålder och en väldigt intressant spelare, som kan agera ytterback, mittback och även sittande mittfältare. Therese verkar gilla att träna, hon har en bra funktionell teknik och ett bra steg så det känns riktigt bra att få in henne, konstaterar Lundkvist, som hade förhoppningar om att ro ännu en supervärvning i hamn.

Länge övervägde nämligen Mirjam Bader att återvända till sin gamla klubb.
– Tyvärr stannar hon kvar i Gauthiod, hon bestämde sig häromkvällen. Det var Thomas Karlsson som hade mest kontakt med henne, men jag har förstått det som att hon var i valet och kvalet.

Blir det några fler nyförvärv nu?

– Vi har kontakt med några spelare och det är inte helt omöjligt att det kommer en till, men vi är ganska nöjda som det är nu, svarar P-A Lundkvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*