FCT och Skoftebyn favoriter i Mellandagscupen

Josef Daouds och Robin Rundströms FC Trollhättan får bära favoritskapet i Mellandagscupen tack vare sin divisionstillhörighet, men också baserat på fjolårets succé. (Bild: Kent Eng)

FC Trollhättan och Skoftebyn är de givna favoriterna.
Men Mellandagscupen bjuder också på två outsiders, enligt cupgeneralen Tobias Karnevi:
– BoIS och TFK.

På söndagen går startskottet för en av årets stora begivenheter inom den lokala fotbollen då Mellandagscupen arrangeras i Arena Älvhögsborg. 16 lag deltar och turneringen pågår under två dagar.

I år finns det dock ingen ”dreamteam”-deltagare. Ni minns säkert hur laget som kallades TTELA/Butlers, med profiler som Petrit Zhubi i uppställningen, förlorade fjolårets final mot FCT.
– Det har varit en nödlösning många gånger för att få grupperna intakta, men det har inte riktigt känts rättvist mot de andra. Det är bättre att de som håller på med fotbollen ute i våra klubbar får vara med och tävla, konstaterar Tobias Karnevi.

Någon ”dödens grupp” tycker inte Karnevi att årets upplaga bjuder på, men den som kommer närmast är konstellationen med Göta, Trollhättans FK, Sjuntorp samt Lödöse Nygård.

Den med störst underhållningsvärde innehåller dock fyra division 6-lag: Syrianska, Upphärad, TFF och TIF.
– Det är nog den trevligaste gruppen. Jag känner att det kan bli lite ”revolver” där: alla lagen går för det. Om de istället hade ställts mot FCT så hade ju förutsättningarna varit att hålla tätt och ha bollen framför sig hela tiden. Här känner alla lag att de har chansen, även om jag håller Syrianska ett snäpp högre än övriga.

De senaste fyra upplagorna av Mellandagscupen har haft lika många olika slutsegrare, men Tobias Karnevi tror att det är 2013 respektive 2014 års vinnare – Skoftebyn och FCT – som gör upp om bucklan.
– Samtidigt har Skoftebyn futsalmatch samma dag, så vilka spelare som är med vet jag inte. Dessutom finns det ju utrymme för att överraska, konstaterar Karnevi.

Vilka lag kan skrälla?

– Jag känner att BoIS kan bli rätt bra i år. TFK gjorde det också bra ifjol när man kom fyra, och vann dessutom Trettondagscupen då, säger Tobias Karnevi.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*