Björn Andersson återvänder till FCT?


Björn Andersson, till höger, har ett förflutet i FC Trollhättan, och han kan mycket väl komma att återvända till klubben. (Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)

Mellan 2002 och 2005 bar han FC Trollhättans dress.
Nu kan Björn Andersson vara på väg tillbaka till klubben.
– Hans egenskaper skulle vi ha god nytta av i division 1, säger sportchefen Daniel Lennartsson.

Björn Andersson är ett aktat fotbollsnamn i Göteborgstrakten. 33-åringen är för närvarande inne på sin andra sejour i superettanlaget Gais, men han har också tillhört Qviding samt norska Viking.

Trollhättebor minns framförallt Fåglumprodukten för dennes tid i TFK och FCT. Den sistnämnda klubben tillhörde Andersson under totalt tre säsonger, och han skolades bland annat om från anfallare till mittback av dåvarande tränaren Jonas Olsson. På den positionen har Björn Andersson även blivit kvar.

Kanske kan det också bli en återkomst till Edsborg då det pågår förhandlingar mellan honom och FCT.
– Vi har träffats och sålt in en idé, men han skulle få julhelgerna på sig att fundera så jag ringer nog imorgon (läs idag) och ser hur tankarna går, berättar Daniel Lennartsson.

Enligt FCT-sportchefen har Björn Andersson haft funderingar på att flytta tillbaka till Trollhättan. Just nu studerar den 191 centimeter långe mittbacken, och han har också börjat tänka på det arbetsliv som väntar bortom den professionella fotbollskarriären.
– Det är ju ingen heltidsspelare så sett, det är ingen av våra spelare, så han behöver ha något annat på sidan om. Där kan vi kanske vara behjälpliga, menar Lennartsson.

Vad skulle Björn Andersson kunna tillföra i FCT?

– Björn har givetvis många års elitfotboll i kroppen, och det betyder såklart en hel del. Han har dessutom fortfarande ett driv att vinna. Han är stor, han är snabb, han är stark – det är egenskaper som vi kommer ha god nytta av i division 1.

Däremot fick FCT häromveckan ett negativt besked av Anders Mogren, mittfältaren från Utsikten.
– Det var synd, vi hade gärna knutit till oss honom, säger Daniel Lennartsson.

Parallellt med värvningsjakten så har man också kommit ett steg längre i kontakten med några av de spelare som tillhörde klubben under årets säsong. Det mesta tyder på att både Robin Rundström och Tommie Veljovic – som tidigare var i det närmaste uträknad – förlänger sina kontrakt.
– Inget är klart, men jag tror att vi löser det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*