Mellandagscupens största snackisar

Kristoffer Back och Filip Ristic möttes i bronsmatchen, där rödklädda Trollhättans BoIS besegrade TFK. (Bild: Jerry Lövberg)

Mellandagscupen är över.
Men Fotbollsbloggen dröjer sig kvar.
Och tar fram ett par snackisar från turneringens gång.

Här är Mellandagscupens…

… nöjdaste: Oscar Ehner gjorde inte bara segermålet i finalen, utan han togs även ut i allstar-laget. Priset för det? Ett presentkort samt en signerad AEK Aten-tröja tillhörande Jakob Johansson. ”Han har alltid varit en kille som man sett upp till”, konstaterade Ehner med glitter i ögonen.

… svettigaste: Eric Bromans dubbelräddning i Trollhättans BoIS slutspelsmatch mot Edet, som man vann med 2-0. Först gick Broman ner i spagat och räddade en klack från Mats Johansson, innan han reagerade på en hundradel när Mansour El-Tonani avlossade ett närskott på returen. Det var många som inte trodde sina ögon där.

… onödigaste: Bronsmatchen, den är ett otyg. Till nästa år föreslår jag att den tas bort helt och hållet.

… trend:
Bicycletorna tycktes avlösa varandra under de inledande timmarna av Mellandagscupens sista dag. Men trots att många försökte så var det få som lyckades fullt ut, av förståeliga skäl.

… vackraste mål: Det finns givetvis många kandidater (och jag har inte ens sett alla fullträffar), men jag är barnsligt förtjust i Alexander Adolfssons klack i Trollhättans FK:s möte med Lödöse Nygård. Adolfsson löpte snett i djupet, långbollen kom och med bakdelen av foten lyckades han lobba avslutet förbi motståndarmålvakten. Det var inte tur, utan ren och skär klass.

… onödigaste farhåga: Målsnåla matcher. Visst, vissa tyckte att det var tråkigare än annars, och det kanske är ofrånkomligt när man går från stora till små mål. Men – och det här är viktig statistik att presentera – endast i sex av totalt fyrtio matcher misslyckades lagen med att näta. Två av dem utspelade sig under första dagen, fyra under andra. Det är ändå ett ganska okej facit.

… knäpp på näsan: ”Lillebror” Lödöse Nygård skickade hem ”storebror” Göta redan efter den första dagens spel. Vem hade sett det komma? Inte jag i alla fall. Men det var svårt att inte imponeras av den respektlösa insatsen.

… bästa citat:
”Det där är futsal!” Dessa ord utbrast Skoftebyns Christoffer Lundh högt för sig själv efter att han samspelat vackert med lagkamraten Gustaf Rådström i slutspelsgruppens match mot FC Trollhättan. ”Skôfta” vann där med 2-0.

… miss: Ja, det fanns såklart många utmanare även här, men talangfulle Marcus Fryk tar nog priset för sin fadäs vid 2-1-ledning för TFK mot Edet. Utan målvakt mellan stolparna och gott om tid på sig rullade Fryk nämligen bollen utanför. Nu gjorde det dock ingenting – TFK vann ändå matchen. Tur det för honom.

… mest underhållande lag: Trollhättans Syrianska. Det var svängdörrar både bakåt och framåt, det hetsades en aning men man bjöd också på fantastisk fotboll i sina bästa stunder. Själv hade jag en personlig favorit i Miccoli-typen Stefan Alimovic, som verkligen mixade stor show med offensiv effektivitet.

… publiksiffra under finaldagen: 962. Helt okej ändå.

Fotnot: HÄR kan ni hitta Fotbollsbloggens tankar efter 2014 års upplaga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*