IFK Uddevalla nästa för Robin Jansson


Robin Jansson, till höger, representerar framöver IFK Uddevalla. Han lämnar därmed Vänersborgs FK efter bara en säsong. (Bild: Sebastian LaMotte)


IFK Uddevalla och Skoftebyn fanns som alternativ.
Då lät Robin Jansson magkänslan avgöra.
– Det ”Kral” tar i brukar bli bra, säger mittfältaren som är klar för IFK.


”Kral”
är givetvis Lennart Andersson, tränarprofilen som kom till Kamratgården i höstas och som nu påbörjat bygget av en trupp som ska konkurrera i toppen av division 2.

Han kan nu glädja sig åt ett nyförvärv med meriter från spel i söderettan med Oddevold, och som dessutom känner en stark motivation inför den kommande säsongen.
– Ja, verkligen, det gör jag. Det blev ju inte den säsong man hade förväntat sig i VFK. Jag kom till ett lag där det var väldigt mycket nytt, och det klaffade inte för oss under försäsongen. Sedan kom vi igång under serien, men efter ett par matcher blev jag skadad, och när jag kom tillbaka så spelade jag nästan aldrig på samma position, konstaterar Robin Jansson.

De flesta hade kanske trott att han skulle följa i brorsan Andreas fotspår och skriva på för Skoftebyn, men istället föll alltså valet på seriekollegan från Uddevalla.

Vad fällde avgörandet?

– Jag vet faktiskt inte. Det är två bra klubbar som är välskötta och som har bra tränare. Det var mest att det kändes rätt. IFK satsar verkligen, säger Jansson.

Samtidigt kvarstår det faktum att IFK Uddevalla slutade på fjärde plats ifjol, medan Skoftebyn är nykomling i den norra tvåan.
– Ja, det är väl en bidragande orsak kanske, även om Skoftebyn har något riktigt bra på gång. Jag tror väl att IFK har en bättre chans att placera sig högt upp i toppen, men det får man säkert äta upp så småningom, haha…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*