Färgstark profil lämnar Vänersborgs FK


Moe Abdu får leta efter en ny klubb sedan han valt att lämna Vänersborgs FK. (Bild: Sebastian LaMotte)


Efter fyra säsonger ihop skiljs nu Moe Abdu och Vänersborgs FK åt.
– Det känns oerhört tråkigt, konstaterar han.

Året var 2012 när Moe Abdu bytte nu nedlagda Bosna mot VFK, och därefter har den färgstarka lokalfotbollsprofilen varit med på den resa som tagit klubben från division 4 till 2.

Nu väntar nya äventyr, trots att 22-åringen gärna hade stannat kvar.
– Det känns oerhört tråkigt att lämna föreningen efter fyra år. Jag har varit med under hela den här resan och nu får jag inte träffa alla grabbar som jag har gjort tidigare. Jag kommer sakna dem oerhört mycket, samtidigt som jag önskar dem lycka till i serien, säger Abdu.

Orsaken till uppbrottet är dock oklart. VFK:s Johan Möller, som sitter i herrsektionen, menar att Moe Abdu ”inte godtog villkoren i kontraktsförslaget”, medan den senare påstår att det var något helt annat som avgjorde.
– Det tog för lång tid att få ett besked helt enkelt, säger han.

Mittfältaren hoppas nu att hans breda kontaktnät ska ge resultat, och drömmen vore att återvända till moderklubben Vänersborgs IF i trean.
– Jag pratar lite med VIF, men har även kontakter i Lidköping och Karlslund. IFK Uddevalla ska jag träffa i nästa vecka, berättar Abdu.

Mer VFK: Ljungskiles Marawan Mohamed, tidigare i FC Trollhättan samt Trollhättans BoIS, tränar för tillfället med klubben och är aktuell för en övergång.

Enligt Johan Möller har man också gjort framsteg i arbetet med att knyta upp Carlstad Uniteds anfallare Valon Gashi och Gerdskens mittfältare Marco Stua.
– Det är bara några saker som ska klarna först, säger Möller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*