Lundqvist ”börjar om från noll” i Assyriska


Anton Lundqvist, i mitten, har gjort klart med en ny klubb: Assyriska. (Bild: Sebastian LaMotte)


Anton Lundqvist bryter sig loss från hemstaden Trollhättan.
Nästa anhalt: Assyriska i Göteborg.
– Det ska bli spännande att testa något helt nytt, säger han.

Under den senaste säsongen fick Anton Lundqvist oftast nöja sig med att vara ett energirikt sparkapital i matcher där FC Trollhättans motor hackade. Han erbjöds visserligen ett nytt kontrakt efter att division 2-segern säkrades, men avböjde.

Istället såg Skoftebyn ut att kunna säkra 20-åringens signatur. Så blev dock inte fallet.
– Det handlade mest om situationen. Jag bor i Göteborg och kände väl att det hade varit jättekul att spela i Skoftebyn, som ju är min moderklubb och där jag känner allt folk, men jag vill inte lägga två timmar om dagen på att pendla, berättar Lundqvist.

Dessutom såg han ännu en fördel i att skriva på för Assyriska, som ifjol slutade på sjunde plats i den västra tvåan.
– Det blir en liten nytändning. Jag känner inte speciellt många i laget, ja, egentligen ingen sedan tidigare. I Skoftebyn hade jag kommit dit och fått en roll direkt eftersom folk känner en, men nu får jag börja om från noll. Det ska också bli intressant, säger den speedige yttern som därmed får Ruddalen i Frölunda som ny hemmaplan.

Att övergången blev av beror också i stor utsträckning på Per Nylander, även han med ett förflutet i Skoftebyn och FCT. Nylander representerade Assyriska i år, men den nyexaminerade juristen lär inte spela under kommande säsong.
– Allt har gått via honom. Så fort vi tog kontakt med varandra i höstas så ville de att jag skulle skriva på, men jag har väntat för att se hur gruppen är, förklarar Lundqvist som, med tanke på bytet, verkar ha fått ett bra intryck av Assyriska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*