Al-Habobi och Mido överväger Norge-flytt


Trollhättefostrade Ali Al-Habobi står eventuellt inför en flytt till Norge. Och han hoppas kunna få med sig kompisen Mido. (Bild: IFK Uddevalla)

Ali Al-Habobi överväger att återvända till Norge.
Med sig kan han få kompisen Mido.
– Det hade varit ett stort plus, säger Al-Habobi.

Den 22-årige försvararen gjorde en kortare mellanlandning i norska Jerv under hösten 2014, då klubben gick upp från landets tredjedivision. Dessförinnan och därefter är det IFK Uddevalla som har gällt för Ali Al-Habobi.

Nu kan han dock vara på väg tillbaka till samma serie. Under förra veckan besökte Al-Habobi nämligen Örn-Horten, som tränas av Lars Bakkerud, med ett spelarförflutet i Helsingborg.
– Det är nästan tränaren som lockar mig mest. Han har många kontakter och har lovat mig en del saker, berättar Al-Habobi, som hann göra två pass med klubben:
– Det gick riktigt bra och de verkade vara jättenöjda. De är även i behov av en mittback och därför ska vi se om vi kan få ihop ett kontrakt.

En annan bit i Örn-Hortens pussel stavas dock Mahmoud Al-Mouti. ”Mido”, som han kallas, lämnade FC Trollhättan efter den gångna säsongen och har representerat den norska föreningen i en träningsmatch under vintern.
– Vi mötte varandra väldigt mycket när vi var yngre, och sedan har vi ju spelat ihop i IFK Uddevalla, så visst är han en god vän. Vi försöker bestämma något gemensamt, säger Al-Habobi som även tränar med moderklubben IFK Trollhättan under tiden.

Utesluter du en fortsättning i IFK Uddevalla?

– Ja, jag känner inte för att gå tillbaka dit och lira längre. Jag har gjort mitt i den divisionen och behöver en ny utmaning för att komma någonstans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*