Yttermittfältare förstärker Vänersborgs FK

Deras vägar korsades först i Västergötlands distriktslag.
Nu återförenas Raimo Käkelä och Marawan Mohamed i Vänersborgs FK.
– Han kan bli riktigt bra, konstaterar Käkelä.

Inför förra säsongen värvades Marawan Mohamed till Ljungskile, där han snabbt blev en tongivande spelare i klubbens U19-lag. Totalt stod Mohamed för 16 mål i alla tävlingar, och luftades även i föreningens U21-kategori.

Inte illa för en spelare som var vänsterback när VFK-tränaren Raimo Käkelä först träffade honom i samband med en zonträning 2010.
– Han var väldigt duktig redan då som 14-åring, och sedan har jag självklart hört talas om hans utveckling och att han gjort många mål samt assist, säger Käkelä.

Tidigare i veckan gästade 19-årige Mohamed också Vänersvallen, och han gav omedelbart ett positivt intryck.
– Det brukar inte ta så lång tid för mig att se om en spelare är duktig, och det gjorde det inte nu heller. Marawan har en fin touch på bollen och kan bli riktigt bra. Dessutom märker man att det är en skön kille som är framåt, konstaterar Käkelä.

Tanken är att låta Marawan Mohamed konkurrera som yttermittfältare, men vid valet av kant så finns det några olika aspekter att ta in.
– Ibland kan man vilja ha en ytter som slår inlägg med rätt fot, och ibland kan man ha en som istället går in i planen och avslutar själv. Jag tror att det sistnämnda kan utveckla Marawan eftersom han mest har varit en inläggsspelare i Ljungskile.

Den förre FCT-spelaren är också nöjd med att ha skrivit på för VFK:
– Det känns som en härlig grupp av spelare och ledare där det finns mycket kärlek och glädje i laget. Själv hoppas jag på att få mycket speltid samt att utvecklas genom bra träning, säger Mohamed till klubbens hemsida.

(Bild: VFK)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*