Shurrab får ny chans i landslaget

Senast tvingades han tacka nej till landslaget.
Nu får 15-årige Hani Shurrab en ny chans.
– Jag blev både glad och lite förvånad, säger han.

I slutet av november blev IFK Trollhättans jättetalang Hani Shurrab uttagen till landslaget för spelare födda 2000, som skulle samlas på Bosön. Han befarade då att ryggproblem skulle kunna komma i vägen, men istället var det en halsinflammation som fick honom att lämna återbud.

Shurrab misstänkte därför att han hade missat sin enda möjlighet att imponera på förbundskapten Roland Nilsson, men så blev alltså inte fallet.
– Ja, jag visste faktiskt inte om jag skulle få en ny chans, men nu fick jag det och det känns ju perfekt, säger mittbacken som fyller 16 i april.

Totalt är det 66 spelare som ska dra på sig den blågula träningsdräkten denna gång, och i potten finns platser till de två fyrnationsturneringar som arrangeras under våren.

Så långt har dock inte Hani Shurrab hunnit tänka ännu.
– Det viktigaste för mig just nu är att äta rätt, sova rätt, fokusera och försöka att inte bli sjuk igen, säger han.

Samtidigt bör förutsättningarna finnas för att imponera även bland landets främsta i hans ålderskull. Shurrab har nämligen varit en tongivande spelare – som defensiv mittfältare – för sitt IFK Trollhättan hittills under försäsongen.
– Jo, det har gått rätt så bra i båda våra matcher. Förra året var ju mitt första med A-laget och då missade jag mycket eftersom jag var skadad, så nu vill jag gärna ta igen det och göra en riktigt bra säsong.

P16-landslagets läger hålls på Bosön 7-10 mars.

(Bild: Anders Johansen)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*