Beqiri tackade nej till blågult – igen


Agon Beqiri väljer Svenska cupen och mötet med Häcken framför de kommande futsallandskamperna mot Finland. (Bild: Sebastian LaMotte/Bildbyrån)


Ännu en uttagning till futsallandslaget.
Och ännu ett nej.
– Det är tråkigt, men jag måste prioritera, säger Agon Beqiri.

I mitten av januari kom ett besök hos superettanlaget Syrianska i vägen för landslagsspel för Agon Beqiri, som då tvingades lämna återbud till dubbellandskampen mot Danmark.

När förbundskapten Charbel Abraham nu försökte få till en comeback i de kommande mötena med Finland – i månadsskiftet februari/mars – så möttes han dock av ännu ett ”nej, tack”.
– Det är tråkigt, men i den fas som vi är just nu så är det svårt att kombinera spel både inne och ute, och därför måste jag prioritera. Vi vann ändå första matchen i Svenska cupen och har viktiga matcher framför oss, motiverar Agon Beqiri sitt beslut.

Det finns däremot ingen klausul i kontraktet med FC Trollhättan som hindrar honom från att representera futsallandslaget under pågående säsong.
– Nej, de skulle inte stoppa mig, men det gäller ju att värdera själv också. Jag kan inte vara på två ställen samtidigt, och mitt fokus ligger på helgen som kommer.

22-åringen är å andra sidan smickrad över att Abraham hörde av sig.
– Det är klart, många har ju gjort det bra i år. Jag såg finalerna nu i helgen och det är många duktiga spelare som konkurrerar om platserna, så det är skoj att man har sin plats än så länge. Det gäller att alltid prestera och visa att man vill vara med och fajtas om en plats i de två första kedjorna. Det är upp till bevis nästa gång jag får chansen, säger Beqiri.

Istället för Finland väntar alltså Häcken. Vad tänker du om den matchen?

– Det ska bli otroligt häftigt faktiskt. Det hade varit grymt att få slå två allsvenska lag direkt, men det viktigaste är att vi tar poäng här, oavsett om det blir en eller tre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*