Nigeriansk ytterback aktuell för Vänersborgs FK

En fotbollsnomad med nigerianskt pass.
Så kan man beskriva Taofeek Biobaku, som åter är aktuell för Vänersborgs FK.
– Han hade passat in jättebra i vårt spel, säger tränaren Raimo Käkelä.

VFK fick besök av Taofeek Biobaku tidigare i vintras, och han imponerade då på division 2-klubben. Ytterbackens namn skrevs dock så småningom av – kostnaden vid en flytt hade nämligen blivit alltför stor.

Nyligen ritades dock spelreglerna om: först i ettan och uppåt krävs numera ett proffskontrakt.
– Då blev det en helt annan situation för oss, och därför har vi dividerat under en lång tid och vi ska eller inte ska ta hit ”Bio”, berättar Raimo Käkelä (bilden) som nu gett föreningens herrsektion grönt ljus att försöka ro övergången i hamn.

Taofeek Biobaku är 25 år och kommer ursprungligen från Nigeria, men han har också ett förflutet i den spanska tredjeligan där han representerat Atlético Baleares. Därefter har han varit i serbiska Napredak och hos det svenska division 4-laget IFK Munkfors, men även provspelat med Tarxien Rainbows i Maltas högsta division.

Trots dessa meriter tror dock Raimo Käkelä att man kan locka till sig Biobaku.
– Han är villig att komma hit och spela för att komma igång igen, men det är ju inte troligt att vi får behålla en spelare av den kalibern i mer än en säsong, säger VFK-tränaren och sätter ord på nigerianens främsta egenskaper:
– Han är en oerhört frejdig, offensiv och löpstark ytterback som jag verkligen gillar.

Samtidigt arbetar VFK på att få in ytterligare en yttermittfältare i truppen.
– Där har jag inte ett namn än, utan flera tänkbara. Annars tycker jag att det ser bra ut, konstaterar Käkelä, vars trupp samtidigt har plågats av många och långa sjukdomar hittills under försäsongen.

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*