Oklar framtid för förre FCT-spelaren


Marcus Johansson har den senaste tiden tränat med Skoftebyn, men han är även intressant för flera andra lokala klubbar. (Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån)


Han har tränat och spelat matcher med Skoftebyn.
Men blir det en övergång för Marcus Johansson?
– Det är lite oklart än så länge, säger han.


Marcus Johansson
har de senaste säsongerna tillhört FC Trollhättans juniorallsvenska lag. Nu är 20-åringen dock för gammal för spel där och har tvingats söka sig vidare.

Någon brist på alternativ verkar åtminstone inte finnas. Huvudspåret just nu är Skoftebyn, som yttermittfältaren har tränat med i ungefär sex veckor och som han representerade i träningsmötet med Gunnilse i lördags.
– Det gick väl hyfsat. Jag spelade forward, vilket inte är min position egentligen, och det var ganska svårt att komma in i matchen. Laget vi mötte slog mest långt, säger Johansson som fick en halvtimme på sig att visa framfötterna.

På vägen hem samtalade han också med tränaren Tobias Karnevi om framtiden.
– I dagsläget har de ganska många spelare i truppen, så det ser ut att bli svårt. Jag får helt enkelt fortsätta kriga och se hur det blir.

Samtidigt har han spelat en match med Trollhättans BoIS under försäsongen – främst tack vare föreningens samarbete med Skoftebyn – och dessutom haft kontakt med de båda division 5-klubbarna Hjärtum och Trollhättans FK.
– Min målsättning är att spela så högt som möjligt, och det kommer jag satsa på i första hand. Sedan är det inte alltid säkert att allt man vill går igenom, konstaterar Marcus Johansson.

Skoftebyn vann för övrigt matchen mot Gunnilse med 2-0. Målen gjordes av Linus Ewenborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*