Mellerud förstärker med offensiv duo


Sebastian Hedlund, ursprungligen från Kroppefjälls IF, är klar för Mellerud. (Bild: Bibbi Dahlström)

Mellerud var på jakt efter offensiva spelare.
Nu ser de ut att få in två på ett bräde: Sebastian Hedlund och Viktor Öhrling.
– Jag känner mig jättenöjd, säger tränaren Peter Jonasson.

Efter fyra försäsongsmatcher vet Melleruds IF fortfarande inte hur det känns att förlora. På den vägen vill man gärna fortsätta, och förutsättningarna ser ut att finnas med tanke på de nya namn som nu är i det närmaste klara.

Högst smäller givetvis 21-årige Sebastian Hedlund, som närmast kommer från division 2-laget Gauthiod. Han har sedan flytten från Mellerud 2011 även tillhört IFK Göteborg och Stenungsund.
– Jag har följt ”Sebbes” karriär rätt noga och det är naturligtvis en väldigt duktig spelare. Han är en stark djupledslöpare och bra på att avsluta, skydda bollen och spela felvänd, säger Peter Jonasson.

Hedlund bröt häromveckan sitt kontrakt med Gauthiod, främst på grund av den långa pendling som han flera gånger i veckan tvingats göra till Grästorp.
– Det är ett beslut som vuxit fram, och vi tar ju emot Sebbe med öppna armar. Det är sånt här som på sitt sätt kan vara karriäravgörande för många spelare: att man får bli hel i sin hemmiljö och ta ett nytt avstamp, säger Jonasson och förtydligar:
– Frågar du Sebastian så är det här inte något annat än en omstart på hans karriär. Min ambition är alltid att Mellerud inte ska vara någon slutstation, utan en språngbräda mot högre divisioner.

Från andra änden av seriesystemet hämtar MIF samtidigt in anfallaren Viktor Öhrling, 21-åringen som fram till nu tillhört Håfreström i femman.
– Det är också en kille som varit här förut, som har rätt ålder och som är en lite okonventionell spelare. Det kan hända väldigt mycket runt honom. Viktor har bra avslut och spelförståelse, och ser jättespännande ut, säger Jonasson.

MIF-tränaren stänger inga dörrar för fler nyförvärv efter det här, men han kan kosta på sig att vara kräsen.
– Vi är inte aktivt ute och letar, utan är jättenöjda med det vi har. Då får det vara någon som utan diskussion går in och höjer kvalitén, och gärna en lite äldre spelare, säger Peter Jonasson som konstaterar att man har ”ungdomlig entusiasm så det räcker och blir över”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*