Berner tillbaka i Vänersborgs IF:s tröja

Nils Berner lägger bandysatsningen åt sidan.
Nu blir det fullt fokus på fotbollen – i Vänersborgs IF.
– Jag har väl egentligen saknat den ända sedan jag slutade, säger 22-åringen.

Att det finns bollkänsla hos medlemmarna i familjen Berner är knappast någon välbevarad hemlighet. Såväl pappa Jonas som syskonen Rut-Lina och Kalle spelar både bandy och fotboll, precis som även Nils Berner tidigare har gjort.

För fem år sedan valde han dock att lämna Vänersborgs IF i division 4 för att fokusera fullt ut på bandykarriären i IFK Vänersborg.
– Jag har alltid gillat att spela fotboll, ungefär lika mycket som bandy. Jag har väl egentligen saknat fotbollen hela tiden ända sedan jag slutade med den, även fast jag inte ångrar att jag spelat bandy istället, konstaterar ”Nisse”, som gjorde sex mål för IFK i årets elitserie.

Nu väljer han dock att byta sport igen.
– Jag har blivit mer sugen det senaste, samtidigt som IFK inte har visat något intresse direkt. Det gjorde ju beslutet enklare.

Berner har redan tränat några pass med VIF:s juniorer, men målsättningen framöver är att ta en ordinarie plats på A-lagets innermittfält.
– Det är klart att det är lite skillnad mot bandyn, men jag tycker att jag har kommit in i det bra. Bollkänslan försvinner ju inte, konstaterar han.

Blåsut har visat intresse för dina tjänster – är det tänkbart att du spelar både fotboll och bandy framöver?

– Jag kommer spela seriöst och göra mitt bästa med VIF, sedan får man väl se vad som händer, säger Nisse Berner.

(Bild: Adam Jakobsson)

***
Även Götas damlag förstärker sin trupp. Hanna Lundin och Malin Gabrielsson har nämligen valt att återvända i spel efter några års uppehåll från fotbollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*