Sjuntorp möter ”legendarer” – på grus!


Sjuntorps ena tränare, Alexander Karlström, ska försöka leda sitt lag till seger i helgens prestigematch mot några av klubbens gamla legendarer. (Bild: SIF)


Påskhelgens främsta godbit?
Det måste vara Sjuntorps A-lag mot klubbens legendarer.
Dessutom spelas matchen på – grus!

På fredagen är det dags för det traditionstyngda mötet mellan Sjuntorps nuvarande och dåtida spelare. Fotbollsbloggen ringde därför upp A-lagstränaren Alexander Karlström – som har uppdraget tillsammans med Thomas ”Tjomping” Johansson – och bad honom förklara upplägget.

Vad är det här för ett evenemang egentligen?

– Det kallas för ”sillsexa”. Jag har inte varit med om någon sån tidigare, men vi ska spela match, på härligt grus, mot gamla sjuntorpare helt enkelt. Jag vet att ”Fubben” (Fredrik Oskarsson) ska vara med till exempel, och totalt har de nog samlat ihop till 30 namn. Men det där vet Jonas Arbius mer om, han håller i deras lag. Efter matchen blir det i alla fall påskmat och umgänge, säger Karlström.

Är det värt att hoppa över en ”vanlig” träningsmatch för det här?
– Ja, absolut. Det blir nästan som en stor lagfest med massa äldre spelare också, som sedan förhoppningsvis kommer och kollar på oss när serien börjar. Det blir lite drag kring, och känslor för, föreningen. Jag har inga problem med det alls.

Vad tror du om motståndet? Räknar du med seger?

– På grus kan allt hända… men nja, förhoppningsvis har vi bättre kondition och borde vinna. Däremot känner jag inte till alla gamla SIF:are, utan vet bara att de tydligen ska ha ett bra innermittfält.

Varför valde ni att lägga matchen på grus?

– Det är väl främst för att vi vill ha det på Sjuntorpsvallen. Hade det gått så hade vi gärna använt B-planen, men så som vintern har varit så går inte det. Vi vill vara vid anläggningen och våra omklädningsrum istället för att åka till Edsborg. Det blir inte samma sak.

Ser du fram emot att spela på underlaget?

– Jag vågar inte riskera min ljumske, men jag tar coachbiten på största allvar och tänker ställa mig där i kavaj, haha. Nej, men det är ju lite nostalgi. Jag kan tänka mig att de gamla Sjuntorpslegendarerna har spelat på det här underlaget rätt många gånger i sina dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*