VIF och VFK kämpar för fler planer i Vänersborg


Antalet planytor i Vänersborg är för få enligt både VIF och VFK, och klubbarna har därför haft en sittning med kommunen för att förklara situationens akuta natur. (Bild: TTELA)


Vänersborg behöver fler fotbollsplaner.
Det konstaterar både VIF och VFK – som nu gör en gemensam satsning för att få igenom sitt önskemål.

Vänersborgs kommun har på eget bevåg gått ut och bett berörda föreningar att komma med förslag på hur man skulle kunna utveckla Sportcentrum på sikt, från 2017 och tio år framåt. Det är också av denna anledning som man haft en sittning med representanter från såväl Vänersborgs FK som Vänersborgs IF.

Dessa klubbar har dessutom – i hopp om att få ett ännu större inflytande – haft egna träffar med varandra, och insett att man står inför samma vardagsproblematik.
– Det är ett måste för oss med fler planytor, och det gäller inte bara för seniorerna utan även för vår breddverksamhet. Det är också ett gemensamt intresse som båda föreningarna har, och därför är det en självklarhet att vi ska slå oss samman för att försöka påverka, säger Ulf Guldbrandsen, vice ordförande i VIF.

Han får medhåll av Joakim Sunnerdahl, kanslist i VFK:
– Vi ska inte bråka med varandra om timmar, utan gå ihop för att få fler planer. I vinter har vi till och med haft ungdomslag som inte kunnat träna för att vi inte haft några tider.

Den som samlade in önskemålen från kommunens håll var Peter Nilson, enhetschef på Arena Fritid. Han vågar inte lova vilka förändringar som kommer att ske framöver, men medger att det finns ett planbehov på 0521-mark.
– Ja, fotbollen är redan stor och ökar, så det är klart att situationen skulle kunna vara bättre för föreningarna i Vänersborg, säger han.

Enligt Ulf Guldbrandsen är situationen akut:
– I och att man rivit Huvudnässkolans gymnastiksal så kan vi inte erbjuda innetider, och vi har också svårt att få ihop tillräckligt med utetider. Samtidigt har vi våra integrationsprojekt, men var ska man bedriva dem?

Både Guldbrandsen och Sunnerdahl jämför situationen med den i Trollhättan, där man anlagt i snitt en konstgräsplan per år sedan 2011.
– Ja, det är stor skillnad i Trollhättan. Där har man tagit höjd för föreningslivet, varje stadsdel har ju i princip sin egen konstgräsplan, menar Guldbrandsen.

Även Joakim Sunnerdahl är kritisk:
– Jag tycker att alla ska ha konstgräs, men kommunen har helt enkelt haft lite svårt att prioritera, och vi har haft svårt att nå fram, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*